subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Masters Rim: Srbi 2/3 u trećem takmičarskom danu

Trećeg takmičarskog dana na mastersu u Rimu Srbija je imala tri predstavnika u muškom singlu i prošla relativno dobro.

Prvi je na teren izašao Laslo Đere koji je u okviru druge runde savladao Holanđanina Botika Van de Zandšulpa. Rezultat je bio 2:0, po setovima 6:3 6:4. Jako bitna pobeda za Đerea na polju samopouzdanja koje je u poslednje vreme i te kako bilo poljuljano. Nije dozvolio sebi da uleti u maratonski meč i sve je uspeo da reši kroz dva seta. Njegov naredni rival biće Čileanac Kristijan Garin.

Drugi na terenu bio je onaj najmlađi, a to je Miomir Kecmanović. Kecmanović je imao jako težak zadatak u vidu domaćeg Fabija Fonjinija koji je na kraju izašao kao pobednik. Rezultat je bio 2:0, po setovima 6:3 7:6 (8:6).

Uprkos poznim igračkim godinama, Fonjini je uz pomoć publike igrao onako kako ume i zna. Iskusno je čuvao svoje gemove i u pravim trenucima vršio pritisak sa kojim Kecmanović nije uspeo da izbori.

I za kraj, na glavnom terenu kompleksa Foro Italiko igrao je prvi teniser sveta Novak Đoković. Đoković je savladao Argentinca Tomasa Ečeverija sa 2:0, po setovima 7:6 (7:2) 6:2.

Dosta teže nego što se očekivalo Đoković je na kraju upisao pobedu. Ključni detalj bio je taj brejk prvog seta koji je Ečeveri morao da dobije, ali nije. U pravim trenucima Đoković igra najbolji tenis i taj deo igre dobija rezultatom 7:5. Nakon toga sve je bilo dosta lakše.
Đoković će u trećoj rundi igrati protiv Bugarina Grigora Dimitrova.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje