nedelja, 05. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Medison Kiz najbolja u Istbornu

Američka teniserka Medison Kiz osvojila je turnir u Istbornu. Amerikanka je u velikom finalu savladala Ruskinju Dariju Kasatkinu sa 2:0, po setovima 6:2 7:6 (15:13).

wta on Twitter: „🏆 Eastbourne Champion🏆 Madison Keys earns her 7th career title defeating Kasatkina 6-2, 7-6(13) #RothesayInternational | @Madison_Keys https://t.co/nIddTDqpdN“ / Twitter

Zaslužena pobeda Medison Kiz koja je svoj dobar tenis uspela da naplati, a Kasatkina ne. U prvom setu Amerikanka je maksimalno dominirala. Na svoj servis nije imala nikakvih problema, a sa druge strane je konsantno vršila pritisak na protivnički. Rezultat svega jesu dva brejka i laganih 6:2.

Dobra igra Kiz nastavila se i u drugom setu. Prva dolazi do brejka i vođstva od 3:1, no tu nije bio kraj. Kasatkina je počela da igra na sve, ili ništa i to joj je donelo rezultat. Prvo je vratila brejk zaosttaka, a nakon toga u samom finišu seta, pri rezultatu 6:5 imala je i servis za pobedu. Na njenu žalost nije uspela da potvrdi brejk i otišlo se u taj brejk.

Taj brejk koji su odigrale Kiz i Kasatkina bio je jedan od „luđih“ tokom cele godine. Viđeno je čak 28 poena. I jedna i druga su propuštale šansu za šansom, a na kraju jačih nerava bila je Kiz koja je dobila taj brejk sa 15:13 i tako došla do titule.

Kiz je u Istbornu došla do sedme titule u karijeri i na Vimbldon ide sa velikom dozom samopouzdanja.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje