petak, 03. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Međedović bolji od Tima u Gštadu

Mladi srpski teniser Hamad Međedović munjevitim tempom se probija kroz ATP tur. Međedović ove nedelje igrao na turniru u Gštadu gde je obezbedio plasman u četvrtfinale nakon što je savladao Austrijanca Dominika Tima. Rezultat je bio 2:1, po setovima 7:5 2:6 6:3.

Činjenica je da Tim nije onaj stari igrač od povrede, ali ovo je svakako velika pobeda za Međedovića. Ono što imponuje jeste način na koji je došao do pobede.

Prvi set je doneo kvalitetan tenis sa obe strane. Serveri su bili sigurni, a prva prava drama viđena je u samom finišu kada je Međedović u 12. gemu došao do brejka i poveo sa 1:0.
Odgovor Tima bio je munjevit. Austrijanac je na otvaranju napravio brejk, a nakon toga još jedan. Koliko je bio dobar Tim pokazuje i statistika koja kaže da Međedeović u gemovima kada je gubio servis nije osvojio poen. Austrijanac je imao 4:0 i lako je priveo set kraju.

Bez obzira na ubedljivo izgubljen drugi set Međedović nije paničio. Pustio je Tima da se izduva u drugom setu i jako udario u trećem. U ranoj fazi je napravio brejk i tu prednost čiuvao do kraja meča.

U četvrtfinalu Međedović će igrati protiv boljeg iz duela Hanfman/Altmajer.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje