petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Mertens i Halep za titulu u Pragu

U finalu WTA turnira u Pragu sastaće se Belgijanka Elis Mertens i Rumunka Simona Halep.

Prva je do finala došla Belgijanka, koja je u prvom polufinalu savladala Čehinju Kristinu Pliškovu. Rezultat je bio 2:0, po setovima 7:5 7:6 (7:4). Bio je to neizvestan meč koji je mogao da ode i na drugu stranu, a pobednicu duela odlučila je bolja igra Elis Mertens u odlučujućim poenima.

U drugom polufinalu Simona Halep je savladala sunarodnicu Irinu Kameliju Begu. Posle borbe koja je trajala sat i po vremena, Halepova je slavila rezultatom 2:0, po setovima 7:6 (7:2) 6:3.

Ključni detalj meč je bio finiš prvog seta. Begu je u dva navrata imala servis za osvajanje seta, ali je Halep uspela da se vrati i odvede prvi set u taj brejk. U taj brejku Begu je pala na psihološkom planu, što je Halep iskoristila i osvojila taj deo igre sa 7:2.

Nakon toga je bilo sve lakše za Simonu Halep, jer se Begu vidno mučila sa fizičkom spremom. Ona je danas igrala i nastavak polufinalnog meča protiv Soribes Tormo i to je ostavilo traga na njoj u nastavku duela. Pokušavala je Begu da skraćuje poene što je više moguće, ali ni to joj nije pomoglo, jer je Halep napravila tri brejka uz jedan pretprljeni i potpuno zasluženo otišla u finale.

Finalni meč je zakazan za nedelju, a to će biti peti put da Mertens i Halep igraju jedna protiv druge. Trenutni rezultat je 3:1 za Halep.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje