petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Milojević: Tri boda najvažnija, želimo da budemo efikasni

Crvena zvezda u nedelju od 17 časova gostuje Kolubari u okviru 17. kola Superlige Srbije, a šef stručnog štaba našeg tima – Miloš Milojević je izneo očekivanja pred naredni prvenstveni duel.
– Niko nema problem sa povredom, biće minimalnih rotacija, koliko budemo u mogućnosti, jer nam je jako bitna utakmica protiv Kolubare. O Monaku ćemo kada dođe vreme, odnosno od ponedeljka – počeo je Milojević.
Održao je Milojević istu bodovnu prednost u odnosu na momenat kada je postao glavni trener ekipe i poručio da je bodovna razlika značajna sa aspekta podizanja samopuzdanja ekipe.
– Nisam to gledao lično, već sam posmatrao šta je najbolje za klub. Želeo bih da je plus deset, ne zbog lične satisfakcije već da bismo mogli da pružamo još bolje partije. Bitno je da imamo prednost i da sa bodovnom razlikom budemo ispred ostalih u maju. 
Na prethonom gostovanju u Lazarevcu naša ekipa je slavila ubedljivo, a strateg crveno-belih je naglasio da su na predstojećem duelu najbitnija tri boda.
– Gledamo na pobedu uvek u vidu tri boda. Želeli bismo da bude puno golova jer je to draž fudbala. Ne želimo da licitiramo jer onda bi se smatralo da ne poštujemo protivnika. Respektujemo Kolubaru, probaćemo da budemo efikasni i tome težimo na svakoj utakmici. Nema problema sa menjanjem mentaliteta. 
Ističe šef stručnog štaba Crvene zvezde da će igrači izaći maksimalno fokusirani na duel protiv tima iz Lazarevca.
– Uvek je rizik da ne dođe do pada motivacije nakon velikog emotivnog pražnjenja i zadovoljstva. Dobar rezultat brzo podiže ekipu, imali smo vremena da treniramo i odmorimo. Smatram da će svi koji budu igrali izaći maksimalno motivisano, jer znaju obaveze i odgovornost.
Glavni trener našeg tima ne smatra da je žuti karton koji je zaradio Aleksandar Dragović na utakmici protiv ekipe iz Turske nešto što se može nazvati propustom.
– Ne slažem se da je to propust. Dragović je žestok momak, pouzdan defanzivac i ne razmišlja u tom trenutku da ima tri žuta kartona već kako da oduzme loptu i izađe kao pobednik iz duela. Nekada se to završi sa žutim kartonom i nije propust. Imamo stvarno kvalitetne defanzivce, najbolje u našoj grupi Lige Evrope. Možda tržišno igrači Monako vrede više zbog godina igrača i lige u kojoj nastupaju, ali što se tiče kvaliteta možemo da pariramo ko god da je na terenu. Ostaje žal što će propustiti naredni meč, ali ko god bude nastupao na njegovoj poziciji biće maksimalno motivisan da ga dostojno zameni.
Prokomentarisao je Milojević i odluku da Ivanić ne bude starter na utakmici protiv Trabzonspora.
– Ivanić je ozbiljan profesionalac, igrač koga svaki trener želi u ekipi. To je naš interni dogovor i prihvatio je odluku kao profesionalac. Kao svaki fudbaler razume odluke i zna koji su razlozi. Dosta pričam sa njim, kao i sa svim igračima i uvek su upoznati sa razlogom određene odluke. Pokazatelj kako je “podneo” odluku je način na koji je ušao u igru, motivisan sa mnogo energije, defanzivne odgovornosti. Kvalitet Ivanića i poziciju u timu ne treba dovoditi u pitanje. 
U prethodnom periodu je imao problema sa povredom Kalifa Kolubali, a mladi strateg je govorio o njegovom statusu u timu.
– Nekada igrači nisu u konkurenciji jer nisu dovoljno spremni, dok postoje situacije kada su fudbaleri spremni, dobro rade na treningu, međutim i ostali igrači odlično treniraju i na osnovu toga zaslužuju svoju poziciju u startnoj postavi. Kulibali se bori, a pozivamo sve da dođu sutra i vide da li će biti starter, da li se nalazi na klupi ili nije na spisku od 22 igrača.
U sjajnoj golgeterskoj formi se nalazi Aleksandar Pešić, a predstavnike medije je interesovalo da li će i pored velikih napora biti u sastavu za meč protiv Kolubare.

– Imamo još vremena do utakmice, videćemo u kakvom se fizičkom stanju nalazi pred put. Posedujemo grupu igrača koji su izneli veliki broj utakmica od kada sam preuzeo tim. Treba osvežiti ekipu, ali i zadržati kontinuitet. Probaćemo da uradimo sve što je neophodno kako bi bio na raspolaganju na poslednjih pet mečeva do kraja polusezone – zaključio je Milojević.


Izvor: FK Crvena zvezda

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje