petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

MINNESOTA VIKINGS – GREEN BAY PACKERS – NAJAVA MEČA

Večiti derbi između Minnesote i Green Baya zatvara 16. kolo NFL šampionata. U ovom trenutku oba tima mogu biti opuštena, jer su u play off-u. Los Angeles Ramsi su porazom od San Francisca izgubili svaku šansu da se plasiraju u play off, a upravo su oni bili jedina pretnja za Minnesotu. Sa druge strane, Green Bay je prvi u diviziji, u samom je vrhu konferencije i sigurni su za plej of.

Malo nas kopkaju ove kvote, jer ne smatramo da je Minnesota baš toliki favorit. Oni zaista nemaju apsolutno nikakav imperativ, osim možda ponosa koji je bitan u NFL ligi, posebno u divizijskim derbijima kao što je ovaj.

Ono na šta ja idem ovde jeste borba Green Baya za prvo mesto i drugo mesto u konferenciji. U ovom trenutku San Francisco i New Orleans im beže po pobedu tako da oni „moraju“ dobiti večeras, ako misle da budu na prva dva mesta.

Zašto je to bitno?

Bitno je iz razloga što su uslovi širom Amerike potpuno različiti. Uslovi na Lambeau Fieldu, stadionu Green Baya su zastrašujuće teški. U ovo doba godine, u Vinskonsinu je ledara i vrlo često se igra po snegu. Mnoge ekipe svoje domaće utakmice igraju u dvoranama, a verujte da je velika razlika kada se igra napolju, lli u zatvorenom.

Zamislite samo situaciju kad San Francicko iz sunčane Kalifornije dođe na -5 u Vinskonsin na ledeni Lambeau Field. Velika je to prednost za domaćina, jer gosti se nisu navikli na takve uslove i to zna da bude prevaga. Upravo je domaći teren jedan od razloga zašto Patriotsi dominiraju ovako dugo. U Bostonu je baš hladno i protivnici se ne snalaze.

Za mnoge ovo zvuči kao glupost, ali verujte da ima svoju svrhu.

Drugi razlog zašto mislimo da bi Green Bay mogao do pobede jeste odsustvo Dalvina Cooka. Cook je glavni igrač u Minnesoti i bez njega ovaj tim nije isti. Pazite sad statistiku njegovu.

– Dalvin Cook je istrčao je imao 250 nošenja za 1135 istrlčanih jardi uz 13 postignutih tačdauna.

– Dalvin Cook je igrač koji je doneo 60 novih prvih daunova, ubedljivo najviše od svih igrača.

– Minnesota je za celu sezonu istrčala 1902 jarda, sa sam Dalvin Cook ima 1135. Dakle, čovek je može se reći pola tima i bez njega Minnesota neće biti ista.

Zašto je on još bitan pored ove statistike?

Kuk je veoma bitan igrač za Minnesotu, jer je on protivničkim odbranama primarna opcija za braniti. Velika većina timova se skoncetriše na njega, a to daje hvatačima prostora za hvatanje. On svojim fenomenalnim trčanjem skuplja odbranu oko njega, ali zato hvatači imaju prostora koliko hoće. On je glavni razlog zašto Minnesota ima tri igrača koji imaju po 5+ tačdaunova.
Bez njega na terenu, odbrana Packersa će se više koncetrisati na hvatače i nisam siguran da će imati istu produktivnost kao kada je Cook na terenu.

I za kraj naravno ostaje duel kvoterbeka. Kapetan Kirk protiv Aarona Rogersa, mislim da su stvari više nego jasne. Aron Rogers je po nama možda malo i izvikan kvoterbek, jer kada timu ne ide onda je uvek neko drugi kriv. Za sve ove godine uzeo je jedan Super Bowl i to je to. Ipak, i takav kakav je za nas je bolji od Kirka Cousinsa koji ne zna da igra pod pritiskom. Prosto u tim odlučujućim situacijama Rogers je hladan kao led i to donosi prevagu. Rogers ima više iskustva i bez obzira što ima slabiji hvatački korpus on pronađe način da svoj tim dovede do pobede.

Dakle, iz svega ovoga ja mislimo da kvota od 2,80 koliko se plaća na Green Bay nije realna. Ovo je jedna egal utakmica i sigurno nećete pogrešiti ako probate pobedu Green Baya, jer ima veliki value.

Najsigurnija opcija je H2 poeni i to će biti naš tip.

Predlog za klađenje: Hendikep poeni na Green Bay +5,5

Opcija 2: Green Bay više od 20,5 poena 1,85


Napominjemo da je ovo samo predlog koji nije siguran, a igrate na sopstvenu odgovornost.


Fotografija preuzeta kao printscreen sa youtube-a


                         Vaš tiket možete odigrati u kladionici Maxbet

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje