petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

MLB 2021 – Najava ekipa – Chicago White Sox

Da bi vam približili MLB ekipe, upoznaćemo vas sa njima kroz najavu i predstavljanje rostera ekipa! MLB broji 30 timova a do početka sezone ostalo je samo 24 dana.


CHICAGO WHITE SOX

White Soxi su članovi Američke konferencije, centralna divizija. U prošloj sezoni su u diviziji bili na 2. mestu samo pobedu iza Minesote. U doigravanju su odmah ispali od Oaklanda 2:1 u seriji. Što se tiče sastava nije se tu bog zna šta promenulo, ista igrači na okupu sa godinu dana više iskustva.

Na startu prvenstva 1. aprila White Soxi će gostovati u Anaheimu, Los Angeles Angelsima. A predstavljamo vam i kostur ekipe:

Hvatači (catchers) (2) – Yasmani Grandal, Jonathan La Croy – Grandal još nije odigrao nije utakmicu u Spring trainingu zbog povrede zgloba, koju je zadobio nakon trčanja na treningu. Trener La Russo izjavljuje da to nije ništa ozbiljno i da se može računati na njega na otvaranju sezone. Mlađi igrači su dobili priliku na pripremama umesto od njega, a to su Zach Collins i Yermin Mercedes. Posebno se istakao Collins koji po rečima La Russa ima veliki potencijal i mogao bi ako ovako da nastavi da zameni veterana La Croy na mastu 2. hvatača.

Prva baza (first base) (1) – Joes Abreu – Od svih igrača, Abreu je u najboljoj formi i najvećem usponu u svojoj karijeri. Kao nagrada toj dobroj igri došlo je i priznanje za najkorisnijeg igrača u Američkoj ligi prošle sezone. Svakog trenutka treba da se vrati na teren, jer je 2 nedelje priprema propustio zbog Covida, čeka negativan test. Ovo će mu biti 7. sezona u Soxima.

Druga baza (second base) (1) – Nick Madrigal – Prvo prolećno iskustvo u Cactus ligi imao je juče (2 AB, bez udarca), nakon što je operisao levo rame. Madrigal je dao izjavu za mlb.com da će 100% biti spreman za početak sezone i izgleda da će biti čovek od reči. On  je ultra dobar defanzivac, ali i na palici se dobro pokazao. U debitanskoj sezoni 2020. imao je AVG .340 u 29 odigranih utakmica.

Shortstop (1) – Tim Anderson – Jedan od najboljih igrača u ekipi se puno zabavljao i uživao u svojoj lepršavoj igri tokom prošle sezone. Sezone bez greške na poziciji SS i sa dosta vrućih iskustava na palici gurao je Soxe napred. Ekipa jednostavno nema zamenu na ovoj poziciji.

Treća baza (third base) (1) – Yoan Moncada – Moncada je imao slabiji start na pripremama zbog malog bola u ramenu. Takođe je zakačio Covid 19 pre par nedelje, ali je konačno počeo da trenira. Od ključnog značaja je za ekipu i svi se nadaju da će biti spreman za početak sezone.

Levi autfild (left outfield) (1) – Eloy Jimenez – Menadžer Rick Hanm kaže da bi Jimenez mogao da bude defanzivno dobar za ovu poziciju. Iako je prošlih sezona igrao prvu bazu, više neće imati tamo opciju zbog Abreu-a. Jimenez će dobiti šansu, a o njegovoj udaračkoj moći nećemo trošiti reči. Ima potencijal da bude HR lider Američke lige. La Russo ima još dve opcije na ovoj poziciji a to su Adam Eaton i Leury Garcia ukoliko Jimenez bude nekad odmarao ili bio DH.

Centralni filder (centar field) (1) – Luis Robert – Ukoliko nastavi tamo gde je stao pri kraju prošle sezone i u play offu, mogla bi ovo biti sjajna sezona za njega. Udario je mostruozni HR dužine 487 fita u wild card utakmici, a potom i još jedan od 457 fita. 23-godišnjak ima potencijal da bude čovek za 30 HR, 30 ukradenih baza u sezoni.

Desni filder (right field) (2) – Adam Eaton, Adam Engel – Eaton je trejdovan 2016. u Wašington, da bi se ove godine vratio u tim. Povratkom u tim izjavio je da je došao samo sa jednim ciljem: ,,da osvoji titulu sa Soxima“. Sjajan je udarač protiv desnorukih udarača, dok je Engel dobar sa obe strane plejta. Kada počne sezone Eaton će biti starter i imaće prednost ispred Engela.

Designated Hitter (1) – Andrew Vaughn – Treneri veruju u njega i daće mu šansu na otvaranju prvenstva. Nema mnogo iskustva u MLB, samo 205 izlazaka na palicu u karijeri.

Startni bacači (starting pitchers) (5) – Lukas Giolito, Dallas Keuchel, Lance Lynn, Dylan Cease, Carlos Rodon – Strašna startna rotacija bacača, jednostavno bez rupe. Lynn je došao kao pojačanje iz Teksasa i biće na roli broj 3. Čekajući svoju šansu u nižim ligama su Jimmy Lambert i Jonathan Stiever. Oni bi samo napredovali u slučaju neke povrede startnih 5.

Bullpen (relievers) (8) – Liam Hendricks (closer), Aaron Bummer, Garett Crochet, Evan Marshall, Michael Kopech, Codi Heuer, Matt Foster, Reynaldo Lopez. – Hendricks je trenutno najbolji closer u igri, ali se i dalje mora dokazivati da zaradi to mesto. Kopech će dobiti šansu za dosta izmena, a čak bi mogao imati i koji start. Ostali će biti veoma bitni u završetku utakmica.

LINEUP

  • SS    Tim Anderson (R)
  • 3B    Yoan Moncada (S)
  • 1B    Jose Abreu (R)
  • LF    Eloy Jimenez (R)
  • C      Yasmani Grandal (S)
  • CF    Luis Robert (R)
  • DH    Andrew Vaughn (R)
  • RF    Adam Eaton (L)
  • 2B    Nick Madrigal (R)

 

Dosta povreda ima u timu, međutim ovo je sve start priprema a mnogi su najavaljeni da će biti spremni za početak sezone. Zaista jedna zrela i iskusna ekipa koja ne krije svoj cilj. U ekipi opet mnogo stranaca, lineup čine čak 5 Kubanaca. Bacači su veoma snažni, Giolito-Keuchel-Lynn sigurno sami mogu pobediti 40+ utakmica. Najbolja stvar uprave je bilo dovođenje iskusnog trenera Tonny La Russa. U karijeri ima osvojena 3 World Series-a, poslednji put sa Kardinalsima 2011.

Mišljenje urednika: Centralna divizija poslednjih godina važi za jednu od najslabijih divizija u ligi. Jedini pravi konkurent za 1. mesto će im biti Minesota, dok će ostali biti daleko iza. Kvalitet ekipe je tu, trener zna kako se osvajaju titule i ne bi nas čudilo da se to i desi, ako ne ove ali u par narednih godina.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje