nedelja, 28. april 2024.

t1x2.net

spot_img

MLB: Ohtani postaje najplaćeniji sportista planete!

Japanski univerzalac Shohei Ohtani potpisom za LA Dodgers-e, postao je najplaćeniji sportista na svetu. Ugovor je na 10 godina, a za to vreme će zaraditi $700miliona.

Ohtani je osvojio direktora Dodgersa, koji je oduševljen njegovim talentom, a cifra nije bila problem za ovu organizaciju. Japanac se neće morati nešto preterano cimati oko selidbe, jer je njegov bivši klub takođe iz ovog grada (Los Angeles Angelsi).

Ako bi gledali globalno, najveći ugovor odmah iza Ohtanija ima Lionel Messi, u doba kad je igrao za Barselonu 2017-21, kad je zaradio $674miliona, a iza mnjega je Kilian Mbape koji će do kraja 2025. u PSŽ zaraditi $679miliona.

Što se tiče Američkog sporta, daleko  ispod ovog ugovora je 10godišnji ugovor kvoterbeka Chiefsa, Patrick Mahomes $450miliona, a ako pogledamo samo bejzbol, Mike Trout je bio najplaćeniji bejzbolaš pre ovog potpisa, $426,5 miliona.

Japanac će u Dodgersima biti do 2033. kad će navršiti 39-godina života. Podsetimo da je Ohtani bacač i DH, pa će obe uloge biti vrlo bitne u novoj sezoni za ovaj klub.


 

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje