ponedeljak, 29. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Monfis ponovo koban po Krajinovića

Srpski teniser Filip Krajinović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Roterdamu. Na njegovom putu se isprečio branilac titule Gael Monfis koji je slavio rezultatom 2:0, po setovima 6:4 7:6 (7:5).

Krajinović nije uspeo da se revanšira Monfisu za poraz sa turnira u Monpeljeu koji se igrao prethodne nedelje.

Kao što i sam rezultat pokazuje bio je ovo vrlo izjednačen meč. Uvodni gemovi su trajali dugo, a sticao se utisak da Krajinović izgleda bolje na terenu. Ipak, tu svoju bolju igru na terenu Krajinović nije uspeo da pretoči u povoljan rezultat. Ključni trenutak prvog seta je bio deveti gem kada je Monfis napravio brejk i kasnije osvojio set.

Gubitak prvog seta je svakako uticao na igru Krajinovića u nastavku meča. Njegova igra je pala, a Monfis je to iskoristio za rani brejk i vođstvo od 3:1. No, Krajinović nije imao nameru da se preda. Već u narednom gemu je vratio brejk i meč je ponovo bio u egalu. U tim trenucima intezitet tenisa je bio na visokom nivou, a Monfis je bio taj koji je pritiskao protivnika. U desetom gemu Monfis je imao čak četiri meč lopte, koje je Krajinović na volšeban način poništio.

Drugi set je otišsao u taj brejk u kojem je Krajinović propustio veliku šansu. Srpski teniser je imao 5:4 i dva servisa, ali u najgorem mogućem trenutku je pravio greške. Monfis je napravio dva mini brejka i nakon toga priveo meč kraju.

Za odbranu titulu Monfis će igrati protiv Kanađanina Feliksa Ožea Aliasima, koji je u prvom polufinalu savladao Španca Pabla Karenja Bustu.


Fotografija je preuzeta sa: https://www.abnamrowtt.nl/en

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje