petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Morbideli slavio u Mizanu

Vozač Petronas Jamahe pobednik je trke za Veliku nagradu San Marina i Riminija. Italijan je upisao prvu pobedu u kraljevskoj klasi, pošto je tokom cele trke suvereno držao vođstvo. Njemu su se na podijumu pridružili Frančesko Banjaja iz Pramak Dukatija i Žoan Mir iz Suzukija.

Tok trke:

Sjajna trka iz ugla Franka Morbidelija. Mladi Italijan je iskoristio jako loš start Maverika Vinjalesa i već posle dva kruga je zauzeo prvo mesto koje je sačuvao bez ikakvih problema. Na kraju je Morbideli imao dve i po desetinke prednostu u odnosu na drugoplasiranog Frančeska Banjaju koji je do kraja bio u velikoj borbi za podiju sa Valentinom Rosijem i Žoanom Mirom.

Upravo je Valentino Rosi vodio ljutku bitku tokom cele trke sa Banjajom i Mirom za pobedničko postolje, ali mu je ono izmaklo u poslednjem krugu kada je ga je Mir sjajnim manvrom pretekao.

Peti je bio Aleks Rins na drugom Suzukiju koji je bio u borbi za visoki plasman, ali je u samom finišu posustao. Osvajač pol pozicije Maverik Vinjales se morao zadovoljiti šestim mestom, sedmi je bio Andrea Doviciozo na Dukatiju, ispred Takaakija Nakagamija na LCR Hondi. Prvih deset kompletirali su Džek Miler na Pramak Dukatiju i Pol Espargaro na KTM-u.

Očajnu trku je imao Fabio Kvaratararo koji je imao dva izletanja sa staze. Nakon prvog je uspeo da se vrati na stazu, ali u prevelikoj želji da nadomesti izgubljene pozicije je napravio još jednu grešku i završio van staze.

Odustajanjem Fabia Kvartarara Andrea Doviciozo je iskočio na prvo mesto u generalnom plasmanu. Doviciozo je prvi sa 76 bodova, a prate ga Kvarataro sa 70 i Miler sa 64.

Sezona u Moto GP šampionatu se nastavlja već narednog vikenda Velikom nagradom Emilije Romanje, takođe na stazi „Marko Simončeli“.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje