četvrtak, 02. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Mugurusa osvojila završni turnir u Gvadalahari

Španska teniserka Garbinje Muguruza pobednica je završnog turnira u Gvadalahari. Španjolka je u velikom finalu savladala Estonku Anet Kontvatejt rezultatom 2:0, po setovima 6:3 7:5.

Uzbudljivo finale bez ikakve sumnje. U prvom setu je viđeno mnogo nervoze, sa obe strane. Viđeno je čak četiri brejka od kojih je Mugurusa napravila tri za sigurnih 6:3.

U drugom setu očekivano Kontavejt je zaigrala mnogo bolje. To se pre svega odnosilo na servis, ali i na ritern. Estonka je bila mnogo veća pretnja po protivnički servis i prva stiže do brejka za 5:3. Ipak, u trenucima kada je servirala za izjednačenje tada je poklekla. Mugurusa je napravila brejk, izjednačila na 5:5 i tu su stvari počele da se menjaju u njenu korist. Kontavejt nije uspela da se oporavi od pretrpljenog brejka, a Mugurusa je sa još jednim brejkom privela meč kraju i izbegla dramu.

Osvajačica Rolan Garosa 2016. i Vimbldona 2017. godine tako je postala prva španska teniserka, koja je osvojila završni turnir, a godinu će završiti na trećem mestu WTA liste, dok će Kontavejt napredovati jedno mesto i biće sedma igračica sveta.

Kada je dubl konkurencija u pitanju, titulu su osvojile Čehinje Barbora Krejčikova i Katerina Siniakova. One su u finalu bile bolje od tajvansko-belgijske kombinacije Su-Vej Hsije i Eliz Mertens sa 6:3 6:4.


Fotografija je preuzeta sa: https://tennistonic.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje