subota, 04. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Nadal ispisao istoriju u Melburnu

Španski teniser Rafael Nadal osvojio je titulu na ATP turniru u Melburnu. Kralj šljake je u velikom finalu savladao Amerikanca Maksima Kresija rezultatom 2:0, po setovima 7:6 (8:6) 6:3.

Iako je Nadal pobedio sa 2:0, ovaj meč je bio sve samo ne lak. Kresi je igrao fenomenalno i uopšte se nije uplašio veličine protivnika sa druge strane.

U prvom setu brejka nije bilo, te se u skladu sa tim otišlo u taj brejk. Nadal je napravio početnu prednost od 3:0, ali i pored toga je došlo do komplikacija. Kresi je uspeo da se vrati i izvojeva čak i set lopte, no i njemu se ruka stegla u najgorem trenutku, a igrači poput Nadala sve to kazne.

Nastavio je Kresi u istom ritmu i u drugom setu. Prvi je stigao do brejka, ali Nadal se veoma brzo vratio i tu je bio početak kraja. Veoma brzo usledio je još jedan brejk Nadala koji je prelomio meč na njegovu stranu.

Titulom u Melburnu Nadal je ispisao istoriju. Ovo mu je 89. titula u karijeri, a 19. uzastopna sezona kako ima barem jednu titulu u godini. Po tome je pretekao Andrea Agasija.


Fotografija je preuzeta sa: https://www.eurosport.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje