nedelja, 28. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Nadal odoleo Feliksovim napadima, sledi klasik sa Đokovićem

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u četvrtfinale Rolan Garosa. Španac je u spektakularanom meču osmine finala savladao Kanađanina Feliksa Ožea Alijasima rezultatom 3:2, po setovima 3:6 6:3 6:2 3:6 6:3.

Borba između Nadala i Feliksa je trajala četiri sada i 20 minuta, tome se najviše raduje Novak Đoković koji će igrati protiv Nadala u još jednom teniskom klasiku.

Prvi set oebeležila je veoma dobar igra Feliksa, ali i očajna konverzija brejk lopti Nadala. Feliks je svoje šanse iskoristio i napravio dva brejka. Nadal je u prvom setu stvorio sedam brejk lopti i na njegovu žalost iskoristio samo jednu. Sa takvom igrom na brejk lopte nije bilo šanse da osvoji prvi set.

U drugom setu stvari se menjaju. Nadal dosta popravlja igru i pre svega servis. Pritisak se polako selio kod Kanađanina, a ključni detalj bio je osmi gem kada Nadal pravi brejk koji mu donosi izjednačenje.

Osokoljen osvajanjem drugog seta Nadal kreće jako i u trećem setu. Rano pravi brejk za 2:1, a nakon toga još jedan za sigurnih 5:2.

Iako je izgledalo da je Feliks gotovo desilo se nešto veoma čudno. Nadal je totalno pao i Feliks je to iskoristio i sa dva brejka uz jedan pretrpljeni uspeo da dođe do izjednačenja.

Meč je ušao u peti odlučujući set gde se igralo na sigurno. Obojica su čuvali servis bez problema sve do 8. gema kada Nadal vrši pritisak na protivnika i brejkom prelama meč na svoju stranu.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje