subota, 04. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Nadal otkazao US Open i završio sezonu

Španski teniser Rafael Nadal otkazao je učešće na predstojećem US Openu, a da stvar bude gora za njega je sezona završena. Ovo je očekivana odluka Španca koji i dalje muku muči sa povredom stopala.

Mučio sam se mnogo više nego što bi trebalo sa stopalom i sada moram da uzmem pauzu. Posle razgovora sa timom i porodicom, doneta je odluka da se posvetim oporavku. Ove godine sam propustio mnoge turnire koji mi znače, poput Vimbldona i olimpijskih igara, a sada propuštam i US open„, istakao je Nadal i dodao:

„Moram da promenim mnoge stvari, da vidim šta je najbolje za moje stopalo. To nije nova povreda, vučem je od 2005. godine. Mnogo toga nije išlo kako treba do sada, pa je došao trenutak da se donesu određene odluke. Moraću da se podvrgnem nešto drugačijem tretmanu kako bih našao rešenje i omogućio sebi da nastavim sa karijerom još nekoliko godina„.

Nadal ima problema sa stopalom još od Rolan Garosa gde je stigao do polufinala. Nakon toga propustio je Vimbldona da bi se vratio na turniru u Vašingtonu. Ipak, bilo je evidentno da se Nadal muči, a veoma brzo došao je i poraz od Lojda Herisa.

U međuvremenu nije nastupao na Rodžers kupu i u Sinsinatiju, a ljubitelji tenisa ga neće gledati ni na US Openu koji je osvajao četiri puta.


Fotografija je preuzeta sa: https://www.atptour.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje