petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Nadal preokretom do treće runde u Parizu

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u treću rundu Mastersa u Parizu. Nadal je u drugoj rundi savladao sunarodnika Felisijana Lopeza rezultatom 2:1, po setovima 4:6 7:6 (7:5) 6:4.

Odmah na startu turnira Nadal je imao jako težak zadatak, jer je njegov protivnik bio više nego inspirisan. Lopez je na startu meča napravio brejk i nakon toga sjajno servirao. Nadal je uspevao da dolazi do brejk lopti, ali nikako nije uspeo da napravi brejk. Lopez se sjajnom igrom sačuvao brejk sa starta meča i poveo sa 1:0.

Sličan scenario smo videli i u drugom setu. Nadal je osvajao svoje gemove bez problema, a sa druge strane je stvarao veliki pritisak. Ipak, ni u drugom setu nije uspeo da napravi brejk, te je drugi set otišao u taj brejku. Taj brejk je odlučio jedan poen koji je otišao Nadalu, a kasnije i ceo set.

Osvajanje seta je svakako dalu Nadalo krila u nastavku meča. Ono što nije uspeo da uradi u prva dva seta, uspeo je na startu trećeg. Iskoristio je mini pad u igri Lopeza i došao do brejka, koji je čuvao do samog kraja meča.

Nadal će u sledećoj rundi igrati protiv Australijanca Džordana Tomsona.

Ostali rezultati:

Medvedev – Anderson 6:6 – Predaja Andersona
Davidovič Fokina – Bonci 6:4 6:4
Švarcman – Gaske 7:5 6:3
Manarino – Nišioka 6:3 6:7 (5:7) 6:3
Raonić – Erber 6:4 6:4
De Minor – Sonego 6:3 7:5
Zverev – Kecmanović 6:2 6:2
Tomson – Ćorić 2:6 6:4 6:4
Rubljov – Albot 6:1 6:2

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje