petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Najava ATP turnira u Lionu

Turnir u Lionu je treći turnir iz serije 250 koji se održava u Francuskoj. Ima zaista lepu istoriju koja datira još od 1987. godine kada je bilo prvo izdanje ovog turnira.
Istorija ovog tunira se može podeliti na dva dela. Do 2009. godine turnir se igrao u dvoranskim uslovima na betonu, ali se 2010. godine preselio u Monpelje gde se i danas održava. Ipak, turnir u Lionu je nakon nekoliko godina uspeo da opstane, ali se sada igra na šljaci i ovo će mu biti drugo izdanje na ovoj podlozi.

Što se šljake tiče, ona je slična kao na Roland Garosu pa je ovo idealna priprema za sve igrače koji će igradi u Lionu pred drugi grend slem.

Najzvučnija imena koje će igrati u Lionu su:

Dominik Tim koji je postavljen za prvog nosioca, Džon Izner, Hjeon Čung, Džek Sok, Gael Monfis i još mnogi.

Titulu brani Žo Vilfred Conga koji je prošle sezone u finalu pobedio Tomaša Berdiha, ali njega ove godine neće biti u Lionu, jer se oporavlja od operacije kolena.

S obzirom da je ovo drugo izdanje turnira na šljaci, još uvek se nije stvorila neka istorija rezultata na osvovu koje se može reći ko igra dobro na ovom turniru. Ipak, pošto je Dominik Tim odlučio da igra samo nedelju dana pred Roland Garos gde su mu ambicije najveće moguće, to je jasan pokazatelj da on želi da se što bolje pripremi. Pored njega, uvek treba obratiti pažnju na domaće tenisere, jer zaista kada god se igra turnir u Francuskoj po nepisanom pravilu barem jedan Francuz stigne do samog kraja turnira.

Turnir u Lionu se igra za nagradni fond od 561 345 eura.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje