nedelja, 19. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Najava: Cedevita – Cibona

U 10. kolu hrvatske A-1 lige Cedevita će u petak u 20:00h ugostiti Cibonu.

Poznato je da Cedevita hrvatsku ligu sa rezervnim igračima i onima koji nisu u prvom planu kod Veljka Mršića, međutim danas će situacija biti malo drugačija jer je u pitanju derbi Zagreba. Trener domaćih neće moći da računa na Marka Tomasa, John Shurna i Ryan Boatright koji nemaju pravo nastupa i u prvom delu A-1 lige, Džanan Musa je sa U-18 reprezentacijom BiH, a Luka Babić neće nastupiti zbog povrede.

Prema ovim informacijama, dostupni igrači za Cedevitu su: Arapović, Begić, Bilan, Hoopson, James, Katić, Krušlin, Žganec od najvažnijih igrača, dok će roster popuniti oni košarkaši koji nastupaju samo u hrvatskoj ligi.

Cedevita je u 9. kolu Evrookupa bila slobodna, dok je Cibona u okviru Lige Šampiona gostovala u Španiji ekipi Tenerifa. Međutim, Cibona se svesno kockala sa porazom u Španiji, te su kod kuće ostali najbitniji igrači Žižić, Šakić, Rozić i Joksimović, kao i prvi trener Damir Mulaomerović. Cibosi dakle u večerašnjem meču igraju u punom sastavu, jedino će izostati plejmejker Scottie Reynolds koji nema pravo nastupa.

U poslednja 4 duela Cedevita je slavila, a poslednji meč odigrali su u okviru 13. kola ABA lige kada je Cedevita deklasirala Cibonu sa 100-80. Međutim tada su u sastavu bili i Pierre Jackson (otišao u razvojnu ligu NBA) i Marko Tomas, te još nekoliko bitnih igrača. Zanimljivo će biti kako će se snaći trener Mršić u rotacijama svoje ekipe i kako će to sve delovati na terenu, kao i da li je bila svrsishodna odluka Mulaomerovića da odmara igrače ne poslavši ih u Španiju.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje