petak, 03. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Najave četvrtfinalnih mečeva iz Majamija

Danas su na rasporedu preostala dva četvrtfinalna meča iz muškog dela turnira. Mi smo se potrudili da vam u ovim kratkim najavama olakšamo odabir tipova za klađenje.

Pablo Karenjo Busta – Kevin Anderson

Prvi će na teren Pablo Karenjo Busta i Kevin Anderson, a ovo će biti repriza iz Indijan Welsa kada je Anderson posle veoma tesne završnice  slavio. No, mišljenja smo da će danas biti potpuno drugačija priča, i da je krajnje vreme da Busta upiše svoju prvu pobedu protiv Andersona.

Pre svega treba istaći da je Anderson bio „pečen“ protiv Tiafoa, ali mladi Amerikanac nije znao kada treba da bude pribran, i gotovo sve svoje šanse je prosuo. Anderson je taj meč dobio na čisto iskustvo u stilu Rodžera Federera. Ipak, ta pobeda nas neće prevariti, jer je očigledno da je Andersona stigao umor usled mnogo odigranih mečeva tako da je vreme za poraz.

Sa druge strane Busta je odigrao maltene savršen meč. U ova tri meča izgubio je svega 12 gemova što je fantastično. Drastično je popravio igru od Indijan Welsa i mi očekujemo njegovu pobedu. Uslovi mu mnogo više odgovaraju, jer ovaj beton nije tako brz što će ublažiti efekte Andersonovog servisa. Cilj je produžiti poen što je više moguće i na taj još više umoriti Andersona. U takvoj situaciji Anderson neće imati snage za bombe iz servisa i sveće biti mnogo lakše.

Pored svega ovoga Andersona prati jedna „kletva“ kada su mastersi u pitanju. Naime, on nikada, ali nikada nije uspeo da se plasira u polufinale nekog mastersa iako je igrao finale US Opena. On i Sem Kveri su po tom segmentu najveći gubitnici, a videćemo da li se ta negativna tradicija za Andersona nastavlja i večeras.

Predlog: Kontra hendikep gemovi na Bustu 2,5 1,95, za hrabrije može i pobeda

Aleksander Zverev – Borna Ćorić

U poslednjem četvrtfinalnom meču sastaće se Aleksander Zverev i Borna Ćorić. Ovo će biti sjajan meč, i možda početak jednog velikog rivalstva. Iako su kladionice Zvereva postavile za favorita mi se ne bismo zaletali na njegovu pobedu, jer mladi Nemac ne igra onako kako se očekuje od njega.

Pisali smo u prethodnim najavama da se Zverev rastao sa Huanom Karlosom Fererom i to ne na lep način. Bilo je tu velikih razmirica između njih pa je raskid saradnje bio neminovan. Dok su zajedno sarađivali Zverev je uspeo da osvoji svoj prvi masters u Rimu i još nekolicinu turnira, a rastanak sa njim je uticao na njega i njegovu igru. Očigledan je manjak samopouzdanja, muči se sa igračima od kojih je za klasu bolji i on po nama ovde mora dobrano da se pomuči da bi se plasirao u polufinale.

Njegov protivnik Borna Ćorić igra tenis života u to nema sumnje. Njegovi mečevi su ultra zabavni, jer ima preokreta, fantastičnih poena, a što je najbitnije pobede se samo nižu. Svi smo bili svedoci njegove partije protiv Federera, ovde je pobedio Šoka, Šapovalova i Majera. Istrošio se jeste to je činjenica, ali on je mlad igrač i vrlo dobro fizički spreman tako da ne verujemo da će neki umor uticati na njega, a treba dodati da je imao i dan odmora.

Apsotluno smo mišljenja da Borna može Zvervu da parira u svakom segmentu igre. Jako bitna stavka biće prvi serivis Zverava koji neće imati efekta kao na nekim bržim podlogama. U razmenama po našem mišljenju Borna je čak i jači igrač, a večeras će opet po ko zna koji put njegova defanziva doći do izražaja.

Zverev je daleko od svoje igre, iako to rezultati možda ne pokazuju. Ćorić će imati svoju šansu, ali po našem mišljenju over je najbolja opcija za ovaj meč.

Predlog: Više od 22,5 gemova 1,75

Napominjemo da su ovo samo predlozi koji nisu sigurni, a igrate ih na sopstvenu odgovornost.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje