četvrtak, 02. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Najefikasniji igrač u istoriji reprezentacije Islanda okončao karijeru!

38-godišnji Ejdur Gudjonsen, nekadašnji reprezentativac Islanda i najbolji strelac u istoriji tog tima, ozvaničio je pisanja da je stavio tačku na svoju 23 godina dugu fudbalsku karijeru.

Ovaj napadač, inače sin legendarnog islandskog fudbalera Arnora Gudjonsena, karijeru je započeo još 1994. godine u redovima Valura iz Rejkjavika, da bi iste godine potpisao profesionalni ugovor sa holandskim PSV-om. Nakon toga nosio je dresove KR Rejkjavika, Bolton Vonderersa, Čelsija, Barselone, Monaka, Totenhem Hotspura, Stouk Sitija, Fulama, atinskog AEK-a, Serkl Briža, Klub Briža, ponovo Bolton Vonderersa, Šiđažuanga i na kraju Moldea, iz kojeg je otišao još tokom septembra prošle godine, a sve do današnjeg dana nije imao fudbalski angažman.

Ubedljivo najveće uspehe ostvario je u dresu Čelsija (244n/68g/31a) sa kojim je 2 puta osvojio Premijer Ligu, a po jednom Liga Kup i Komjuniti Šild. Pored toga, kao član Barselone (112n/19g/9a) dizao je trofeje španske La Lige, Kopa del Reja i Super Kupa, kao i trofeje takmičenja u evropskim okvirima kao što su Liga Šampiona i UEFA Super Kup.

Za nacionalni tim Islanda debitovao je 1996. godine zamenivši svog oca Arnora, a do okončanja reprezentativne karijere (nakon poraza od Francuske u četvrt-finalu Evropskog Prvenstva 2016. godine) ostvario je 26 pogodaka na 88 nastupa i tako postao prvi strelac u istoriji svoje zemlje.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje