subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Najmlađi tim u istoriji SAD nije uspeo da savlada El Salvador

Podmlađena reprezentacija SAD remizirala je 0-0 protiv El Salvadora na startu svetskih kvalifikacija u zoni CONCACAF, a favorit za prvo mesto Meksiko je pobedio 2: 1 protiv Jamajke i predvodi grupu sa tri boda. Do kraja kvalifikacija u zoni CONCACAF ostalo je 13 utakmica za svaku od osam nacija.

Timovi u prva tri dobijaju direktne vize za Katar, a četvrti će igrati interkontinentalni plej -of za plasman na Svetsko prvenstvo. Amerikanci su svoju najizgledniju poziciju za gol imali u 76. minutu, kada je Kelin Acosta šutirao sa 6 metara, ali je golman domaćina Mario Gonzalez odbio udarac. On je tokom celog meča napravio dve odbrane.

Reprezentacija SAD -a bila je bez mnogo svojih iskusnijih igrača i izašla je sa najmlađim timom u svojoj istoriji. Christian Pulisic nije bio u ekipi zbog pozitivnog testa na Kovid-19, ali bi mogao biti dostupan za ključnu utakmicu sa Kanadom u nedelju u Nashvilleu. Iskusni Tim Vea , Jesse Zardesh i Zack Stephen takođe nisu igrali na utakmici protiv El Salvadora , a starteri su u proseku imali 19 međunarodnih utakmica i samo sedam zvaničnih.

Devet je debitovalo u svetskim kvalifikacijama. Alekis Vega i Henri Martin postigli su pogodak za Meksiko u pobedi od 2: 1 protiv Jamajke , a druga dva meča su završena nerešeno. Kanada i Honduras razmenili su jedan gol za konačnih 1: 1, dok su Panama i Kostarika napravile 0: 0.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje