sreda, 24. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Najtrofejniji srpski vaterpolista završio igračku karijeru!

Slobodan Nikić završio igračku karijeru!

Jedini vaterpolista koji je osvojio tri zlatne medalje na Svetskim prvenstvima u 37. godini je završio igračku karijeru i u narednom periodu će raditi kao trener mlađih kategorija u Ferencvarošu. On je karijeru završio kao igrač Vašaša, ali je i ranije tokom sezone obavljao ulogu jednog od trenera Ferencvaroša, gde je radio sa centrima.

Karijeru je počeo u Partizanu, ali je Banjicu napustio daleke 2005. godine. Potom je igrao za Niš, Jadran iz Herceg Novog, Olimpijakos, Pro Reko, Kamolji, Galatasaraj, OSC, Ferencvaroš i Všaš. Dva puta je bio klupski prvak Evrope, najpre sa Pro Rekom 2010, a potom 2019. sa ekipom Ferencvaroša.

Sa reprezentacijom je osvojio čak 29 medalja, od kojih je 21 zlatna, te je tako najtrofejniji srpski vaterpolista, koji pored tri svetska zlata ima i zlatnu medalju sa Olimpijskih igara u Riju, dok je pet puta bio šampion Evrope. U Svetskoj ligi ima čak devet zlatnih medalja, a tu su još dva zlata u Svetskom Kupu, odnosno na Mediteranskim igrama.

– Veoma sam ponosan i zadovoljan onim što sam postigao u karijeri. Jedini sam vaterpolista sa tri svetske titule i osvojio sam ukupno 29 medalja u reprezentaciji, za koju sam odigrao 355 utakmica i postigao 354 gola. Mislim da je najgori osećaj kada ne možeš više da pružiš 100 odsto. Vreme je da u 37. godini završim karijeru. Bio sam u tolikim zemljama i klubovim tokom karijere, osvajao šampionske titule, Ligu šampiona, Superkup Evrope.


Izvor: Vaterpolo Vesti

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje