nedelja, 05. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Nakon Nadala pao i Đoković, Alkaraz je u finalu Madrida

Španski teniser Karlos Alkaras prvi je finalista Mastersa u Madridu. Momak iz Mursije nakon pobede nad Rafaelom Nadalom savladao i Novaka Đokovića i na taj način postao prvi igrač kojem je to pošlo za rukom. Posle dramatične borbe koja je trajala tri sada i 35 minuta Alkaras je slavio rezultatom 2:1, po setovima 6:7 (5:7) 7:5 7:6 (7:5).

Bio je to još jedan meč o kojem će se pričati u narednom periodu. Alkaras je još jednom pokazao da je satkan od najfinijih materijala i pred njim je blistava budućnost. Danas je uz uvek bučnu madridsku publiku pronašao način da pobedi prvog tenisera sveta i plasira se u drugo finale mastersa.

Otvaranje meča bilo je dobro za Alkarasa. Španac je rano napravio brejk i poveo sa 2:0. Ipak, Đoković je relativno brzo uhvatio ritam svojih udaraca i u osmom gemu došao do izjednačenja. Od tog trenutka igralo se gem za gem, a kasnije Đoković dobija taj brejk rezultatom 7:5.

Bez obzira na gubitak prvog seta Alkaras nije posustajao. On je nastavio sa svojom igrom i veoma se brzo konsolidovao. Bilo je trenutaka kada je Đoković napadao protivnički servis, ali je Alkaras po pravilu pronalazio najbolje udarce. Očekivalo se da će i drugi set biti rešen kroz taj brejk, no Alkaras neočekivano dolazi do brejka u 12. gemu i izbegava taj brejk dramu.

Osvajanje drugog seta znatno je dalo samopouzdanja mladom Špancu. Alkaras je bio dosta bolji igrač u trećem setu, ali slično kao Đoković nije uspeo da dođe do brejka. U tri navrata je imao brejk lopte, no i Đoković je sjajnom igrom sve to neutralisao.

Na kraju, najpoštenije je bilo da se pobednik reši u taj brejku, a ovaj je dobio Alkaras rezultatom 7:5.

Za drugu masters titulu Alkaras će igrati protiv boljeg iz duela Cicipas/Zverev.


Fotografija je preuzeta sa: https://www.atptour.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje