subota, 04. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

NBA najava: Rođa sam protiv Portlanda

U Kaliforniji, u 4:30 snage će u NBA ligi odmeriti Sacrametno Kingsi i Portland Trailblaizersi.

To će biti drugi meč ove 2 ekipe u sezoni, a da li će biti neizvestan kao i onaj odigran 12.11. kada su bili potrebni produžeci da bi se odlučio pobednik u kojem je trijumfovao tada domaći Portland rezultatom 122-120. Bekovska linija Trailblazersa bila je fenomenalna – vođa ekipe Lillard je postigao 36 poena, dok je CJ McCollum postigao 31. U redovima Kingsa najefikasniji bio je DeMarcus Cousins sa 33 poena, dok je Rudy Gay čiji je nastup za danas pod velikim znakom pitanja (verovatno ga ni neće biti u sastavu) postigao 29 poena.

Od te pobede, Portland igra jako promenljivo, a nakon poraza u prošlom meču od strane Golden Statea kada su bukvalno oduvani, oglasio se i Damian Lillard rekavši da igraju totalno bez srca. Statistički gledano, 3. su ekipa koja prima najviše poena u ligi – 113 u proseku i upravo je odbrana gde škripi u ekipi. Al Faruq Aminu je danas upitan, a radi se o igraču kome su primarni zadaci odbrambenog tipa.

Ponajviše problema bi trebao da ima reket Portlanda, gde će svakako najviše posla imati prva napadačka opcija Kingsa – DeMarcus Cousins. On postiže u proseku 28,3 poena i ima 10,3 skokova. U 4 duela koja je vodio protiv reketa koji je branio Plumlee (kao igrač Portlanda), DeMarucs ima sledeće brojke: 36, 17, 30 i 33. Portland u reketu prima najviše poena u ligi – 45,7 u proseku.

Sa druge strane, jedini od bekova u Kingsima koji igra kakvu takvu odbranu je Aaron Afflalo. Međutim, on je na izlaznim vratima kluba usled nezadovoljstva, te nije igrao prošla 2 meča. Na poziciji SG bi se trebao naći Ben McLemore kome odbrana nije jača strana. CJ McCollum ima odlične brojke protiv njega, i ako ga krene šut mogao bi biti problem po odbranu Kingsa. CJ u duelima sa Benom ima sledeće brojke: 35, 18, 16, 30, 31.

Projektovane petorke za večeras:

Kings: Darren Collison, Garret Temple, Ben McLemore, DeMarcus Cousins, Kosta Koufos

Trailblaizers: Damian Lillard, CJ McCollum, Al-Farouq Aminu, Maruice Harkless, Mason Plumlee.

Kingsi znaju od koga im preti najveća opasnost, a da li će uspeti da zaustave Lillard i McColluma? Cousins i rezervni centar Meyers Leonard su imali varnica u prvom meču, videćemo da li će DeMarcus dobiti novu tehničku ili će hladne glave voditi svoj tim do pobede.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje