petak, 03. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

NBA: Nije se vakcinisao, ali će konačno zaigrati pred domaćom publikom?!

Kyrie Irving zbog otpora prema vakcinisanju protiv COVIDA, ove je sezone odigrao samo 20 od moguće 73 utakmice Brooklyn Netsa. Međutim, on je dočekao ukidanje zabrane koja mu je branila da igra domaće utakmice.

Grad Njujork od danas ublažava epidemiološke mere, pa će dopuštati stupke za sportiste, najavljuju američki mediji.

Nekoliko američkih gradova, među kojima i Njujork, nije dopuštalo svojim nevakcinisanim stanovnicima dolazak na velika okupljanja u zatvorenom, što je značilo da Irving ne može igrati na domaćim utakmicama. Njegovi Netsi na početku nisu želeli da ulazi i izlazi iz ekipe te su odlučili da uopće ne igra, ali predomislili su se početkom godine.

Irving je od tada odigrao 20 utakmica uz proseke od 27.7 koševa, 4.7 skokova i 5.3 asistencija. Zbog njegove situacije i brojnih povreda Netsi su nizali poraze, a sve je kulminiralo trejdom sa Philadelphia 76ersima, kojima su poslali Jamesa Hardena u zamenu za paket s Benom Simmonsom, koji još nije debitovao zbog problema sa leđima.

Netsi su trenutno osmi na Istoku sa skorom 38-35 i najvjerojatnije će se za doigravanje boriti kroz Play-in. Ali sada je jasno da će u tim utakmicama, kao i u svim ostalima, biti jači za Irvinga.

Osim u slučaju da tabela Istoka ostane ovakva kakva je sada. U tom bi slučaju Netsi u prvoj utakmici play-ina gostovali kod Raptorsa, a kako Kanada još nije popustila svoje mere, Toronto je doslovno jedini grad u kojem Irving ne sme igrati.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje