petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

NBA: Osvojio nagradu, pa je prosledio saigraču

Superzvijezda Memphis Grizzliesa – Ja Morant proglašen je igračem koji je najviše napredovao u ovoj NBA sezoni, a zatim je pokazao svoj karakter prosledivši osvojeni trofej saigraču Desmondu Baneu, za kojeg smatra da ga je zaslužio više od njega.

Morant je u tesnom izboru, u kojem je čak 7 igrača dobilo glasove za prvo jesto, pobedio ispred Dejounte Murraya (San Antonio) i Darius Garlanda (Cleveland). Bane je završio na 5 mestu, a ispred njega je i Jordan Poole (Golden State).

Ja Morant u svojoj trećoj sezoni učinio je iskorak nadolazeće zvezde u istinskog superstara te je sa prosecima od 27.4 koša, 5.7 skokova i 6.7 asistencija vodio Grizzliese do skora 56-26 i 2. mesta na Zapadu. Prošle je sezone imao proseke od 19.1 poena, 4.0 skoka i 7.4 asistencije.

Osim igračkih kvaliteta, Morant se ističe i po liderskim kvalitetama, koje je još jedanput pokazao ostavivši trofej na stolu Desmonda uz poruku: „Ostavio sam ti tvoju nagradu u kuhinji. Zaslužio si je, ubico.

Bane, koji je u svojoj drugoj sezoni imao proseke od 18.2 koša, 4.4 skoka i 2.7 asistencija, zahvalio se Morantu i zatražio da uzme natrag svoju nagradu jer ipak pripada njemu.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje