četvrtak, 02. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

NBA: Ovi igrači iz Srbije učestvuju na Letnjoj ligi

Letnja liga NBA je prilika za talentovane igrače da se nametnu ekipama i eventualno dobiju dvosmerni ugovor, ako ne i momentalni poziv za prvu ekipu. Takođe, to je prilika da tek draftovani igrači pokažu zašto su bili visoko kotirani.

Izdanak Mege – Nikola Jović je već pokazao svoj talenat na velikoj sceni u limitranoj ulozi u ekipi koja je završila sezonu u velikom NBA finalu. Srpski reprezentativac će sada imati daleko veću ulogu i predstavljaće Miami Heat.

Još jedan igrač iz Srbije će biti na Letnjoj ligi koja traje od 7. do 17. jula, a to je centar Uroš Plavšić. Visoki igrač je karijeru započeo u Smederevu, da bi proveo poslednje 4 godine na univerzitetu u Tenesiju. Plavšić će nastupati za Atlanta Hawkse.

Najbolji strelac Crvene zvezde protekle sezone – Filip Petrušev još jednom će predstavljati Philadelphiu 76ers. Veruje se da će ove sezone imati minute iza Joel Embiida na najvećoj sceni, ukoliko pak ne ode u Maccabi gde su prilično zainteresovani za njegove usluge.

U Partizanu je dobijao minute na kašičicu, a priliku da pokaže šta zna imaće u Wizardsima krilni centar Tristan Vukčević.

Iz ABA lige učestvovaće još i Karlo Matković i Malcom Cazalon.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje