petak, 03. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

NBA: Povukli su dres sa imenom legende

Košarkaši Los Angeles Lakersa savladali su sinoć Memphis sa (112:103), a na poluvremenu je održana ceremonija tokom koje je povučen dres sa brojem 16, koji je nosio legendarni Pau Gasol.

Španac je za Lakerse igrao od 2008. do 2014, a u tim iz Los Anđelesa je stigao upravo iz Memfisa, gde je proveo prvih 7 sezona u NBA ligi. Zbog toga je odlučeno da ceremonija bude održana upravo na ovom meču.

Gasol je održao govor na ceremoniji, u kojem se prisetio perioda provedenog sa Lakersima, sa kojima je osvojio 2 šampionske titule – 2009. i 2010.

Španski centar je 12. igrač u istoriji kluba čiji se dres nalazi pod svodovima dvorane. Pored njegovog nalaze se i dva koja je nosio Kobe Bryant.

Mnogo mi nedostaje, ne mogu ništa drugo da učinim nego da budem tu, uz njegovu porodicu. Tako se jedino nosim sa svim. Definitivno me inspirisao i pokazao mi šta treba da radim da bih bio najbolji igrač koji mogu biti – radnu etiku, posvećenost, mentalni sklop – i izazivao me da budem bolji. A ja sam to prihvatio i išao daleko koliko je on želi“, rekao Pau.

(22) NBA on TNT Crew Reacts To Pau Gasol’s Jersey Retirement | NBA on TNT – YouTube

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje