subota, 27. april 2024.

t1x2.net

spot_img

NBA sećanja – Reggie Miller ubica i legenda Indijane

NBA sećanja je rubrika gde se vraćamo u stara vremena kroz priču, fotografiju i video snimke. Setićemo se najboljih partija kako igrača sa ovih prostora, tako i nezaboravnih partija NBA superzvezda.


Reginald Wayne Miller poznatiji „Reggie“ rođen je 24. avgusta 1965 godine u Kaliforniji. Jedan je od retkih igrača koji je kroz svoju NBA karijeru nastupao za samo jednu ekipu. Ostao je upamćen kao jedan od najboljih trojkaša, pogtovo u neizvesnim utakmicama koje je obožavao. Najviše je voleo da igra protiv New York Knicksa i režisera Spike Lee-a koji sedi u prvom redu do parketa, a sa kojim je konstantno imao takozvani trash talk. Njega je taj verbalni duel uvek vodio do odličnih partija zbog koga je i nazvan ubica Knicksa.

Obratite pažnju na detalj na 3:28 iz video snimka u utakmici u kojoj je u Plejofu, Miller postigao 39 poena u Madison Square Garden-u.

https://youtu.be/cikDSTBEk0Q?t=3m28s

Nakon što se penzionisao 2005. godine, držao je rekord po broju postignutih trojki. Trenutno je drugi na večitoj rang listi pošto ga je prestigao Ray Allen. Miller je 5x bio All-Star, isto toliko puta je bio najprecizniji izvođač slobodnih bacanja, a osvajač je i zlatne medalje na Olimpijskim igrama 1996. godine.

Miller je prepoznat kao najbolji igrač ikada koji je nastupao za Indianu Pacers. Njegov dres sa brojem 31. povučen je iz upotrebe 2006. godine. Ušao je u kuću slavnih 2012. godine.

Trenutno radi kao NBA komentator za televiziju TNT.


Za ranije članke iz kategorije NBA sećanja kliknite ovde. Ukoliko imate sugestije i želje za nekim igračem posebno, napišite u komentaru ispod teksta.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje