Sacramento Kingsi i New Orleans Pelicansi napravili su odličan trejd po ekipu iz Luizijane! DeMarcus Cousins trejdovan je iz Kingsa, i igrače zajedno sa Anthony Davisom (MVP All Star utakmice). Prema statističkim parametrima, ovo bi trebao biti izuzetan trejd, s obzirom da popularni Rođa beleži ove sezone 27,8 poena 10,6 skokova i 1,3 blokadu, dok je Anthony Davis 4. strelac lige sa 27,7 poena i 11,9 skokova. Treba napomenuti da se dvojica visokih igrača dobro poznaju sa univerziteta Kentucky, gde su igrali zajedno.

Sacramento iako je nagoveštavao da neće trejdovati Bugija, i iako je i on sam izjavljivao da želi da čak završi karijeru u Kingsima, u NBA se desio preokret i reči Divca kako ostaje u ekipi su pale u vodu. Kingsi imaju 24. pobede i 1 poziciju su ispod Pljeof zone, dok su Pelicansi na omeru od 23. pobede. Ovaj potez bi trebao učiniiti Pelicanse jačim, međutim ne treba smetnuti sa uma da je u pravac Kalifornije otišao dvojac Tyreke Evans i Buddy Hield.

Evans je svojevremeno bio rookie godine upravo u Kingsima, i polako se vraća iz povrede koja ga je odvojila dosta dugo sa parketa. Ove sezone beleži 9,5 poena za svega 18 minuta igre.

Ovosezonski novajlija Buddy Hield predstavlja jednog od najvećih talenata generacije, što je uostalom i pokazao na revijalnoj utakmici Rising stars proteklog vikenda.

Izvršenim trejdom, moglo bi da dođe do još promena u sastavu tima Pelicansa. U trejdu put Luizijane otišao je i izraelac Omri Casspi koji muku muči sa povredama ove sezone, a bio je i u nemilosti trenera. Kakve će njegova sudbina biti, i da li će trejdovati visokog igrača Terence Jonesa kako bi oslobodili mesto za među visokim igračima.

Da li su Kingsi dobili adekvatnu zamenu za jednog od najboljih centara lige? Činjenica je da Cousins puni statističke kategorije, ali jednostavno, on je igrač koji nikada u sezoni sa ekipom nije ostvario preko 33 pobede (u Sacramentu je 6 i po sezona). Takođe, ovog leta bi organizacija Kingsa morala da mu da po ličnim zaslugama maksimalan ugovor, ali igraču koji ima problema sa tehničkim greškama i temperamentom, kao i čestim pojavljivanjem u medijima u negativnom konekstu, čini se da je Vlade Divac učinio pravi korak trejdom najboljeg igrača. Buddy Hield je 6. pik sa ovogodišnjeg Drafta, a odsustvom Rudy Gaya zbog povrede, nezadovoljstvom Afflaloa, čini se da će Hield imati dosta minuta na parketu i tek pokazati svoj puni potencijal.

Iz redova Sacramenta veću minutažu mogao bi da dobije Willie Cauley-Stein, momak koji je prošle sezone draftovan na visokom 6. mestu, ali je daleko od ispunjenih očekivanja same organziacije. Ove sezone beleži 5,8 poena i 2,7 skokova za 13 minuta igre. U poslednjoj godini koledž košarke beležio je 8,9 poena i 6,4 skoka za 26 minuta igre. Sigurno da se očekuje njegov znatno bolji prosek, i nadaju se da će pružiti mnogo više od spektakularnih zakucavanja poput ovog.

Georgios Papagiannis je ove godine draftovan kao 13. pik od strane Phoenixa čime je postao najviše kotirani grčki igrač na Draftu (Giannis Antetokounmpo draftovan kao 15. pik). Međutim, iste noći prava Papagiannisa su predana Sacramentu. On je odigrao svega 4 utakmice ove sezone u Kingsima, a većinu vremena je proveo u razvojnoj ligi gde je beležio 12,9 poena i 8,9 skokova. Giannis će imati mentora u vidu Koste Koufosa koji je već 9 sezonu u NBA ligi. Papa je u mlađim kategorija za grčke reprezentacije osvajao zlata, a sa Panathinaikosom je osvojio 2x grčki kup.


Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici za još vesti https://www.facebook.com/sportskenovosti.net/

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here