nedelja, 28. april 2024.

t1x2.net

spot_img

NBA: Veteran odigrao samo 2 minuta, a možda dobije prsten?

U noći između četvrtka na petak počinje NBA finale u kojem se sastaju Golden State Warriorsi i Boston Celticsi. Prvaci Zapada su favoriti u finalnoj seriji, u kojoj traže sedmi naslov u istoriji franšize, dok bi se Celticsi 18. titulom odvojili od LA Lakersa kao najtrofejniji NBA klub u istoriji.

Za razliku od Warriorsa, čija je jezgra Curry-Thompson-Green već zajedno osvojila tri prstena, svima u ekipi Bostona ovogodišnja bi titula bila 1. u karijeri. I ne samo njima, nego i svima koji su ove sezone barem na kratko igrali za njih, a više nisu deo tima.

Jedan od takvih je 40-godišnji Joe Johnson, sedmerostruki All-Star igrač koji je imao 17-godišnju NBA karijeru.

Celticsi su ga pozvali 22. decembrai dali mu 10-dnevni ugovor jer zbog covida nisu imali dovoljno igrača na raspolaganju. Iste je večeri odigrao poslednju minutu i 57 sekundi u pobedi protiv Clevelanda 111:101.

Do kraja 10-dnevnog ugovora nije dobio priliku, pa su te dve minute i jedan koš bili sve što je ove sezone napravio za Celticse, ali i to mu je bilo dovoljno da se upiše u istoriju NBA lige, a sada bi mu moglo doneti i prvi šampionski prsten.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje