petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Nekadašnji član Čelzija u Deportivo la Korunji

Nekadašnji član Čelzija i mlade Francuske reprezentacije, Gael Kakuta, prešao je danas na pozajmicu do kraja sezone iz kineskog Hebei China Fortune u redove Deportivo La Korunje.

Ovaj desnokrilni napadač ponikao je u mlađim kategorijama Lensa,gde su ga zapazili skauti londonskog velikana Čelzija gde prelazi 2008 godine.U period od 2011.do 2014-te godine Čelzi ga je stalno slao na pozajmice,najpre u Fulam,pa u Bolton,Dižon,Vitese,Lacio i Rajo Valjakano,da bi konačno u julu 2015-te prešao u Sevilju u transferu vrednom 6 miliona evra. Ni u ovom klubu se Kakuta nije snašao i za godinu dana odigrao je svega 5 utakmica uz jedan gol i asistenciju.U februaru 2016. kineski superligaš Hebei China Fortune ga kupuje za 5 miliona evra,a on u Kini na 24 utakmice,postiže 3 gola i beleži 2 asistencije.

Bio je član svih mlađih selekcija Francuske od uzrasta do 16 godina do mlade selekcije. Na Evropskom prvenstvu za igrače do 19 godina,2010 godine proglašen je za najboljeg igrača turnira (golden boy award)

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje