subota, 27. april 2024.

t1x2.net

spot_img

NFL najave mečeva za nedelju

Večeras su na rasporedu preostala dva meča  plej ofa, a evo i kratkih najava.

Pisburt Stilersi – Dzeksonvil Jaguari

Na ledenom Heinz fildu Pisburg će dočekati Dzeksonvil.
Na ovom meču se nećemo nagledati nekih lepih poteza, jer i jedni i drugi igraju vrlo tvrd fudbal.
Oba tima imaju jako dobre odbrane i to je jedan od razloga za under poene. Picburg je tokom regularnog dela sezone prosečno primao 19,25 poena, dok je Dzeksonvil po tom parametru bio još bolji sa 16,75 primljenih poena.

Kada u timu imate jednog Leviona Bela koji je jedan od najboljih ako ne i najbolji RB u ligi, onda prosto morate da ga koristite maksimalno. On je u regularnom delu sezone istrčao 1291 jard i postigao 9 TD trčanjem i 2 TD hvatanjem. Antonio Braun se vraća u tim, ali ne verujemo da će Ben Rotelsberger da ga koristi mnogo zbog njegove rovitosti. Na njega se ide u onim ključnim situacijama, a cela igra trebala bi da se vrti oko Bela.

Sa druge strane napad Dzeksnovila je daleko od neke idile. Mahom se ide na trčanje, a dokaz za ovu tezu jeste statistika koja kaže da je njihov RB Fornet sakupio 9 TD koliko ukupno imaju 4 hvatača. Fornet je do sada istrčao 1090 jardi i ovo je jasan pokazatelj da se cela igra vrti oko njega.
Bortles je daleko od nekog kreativnog QB, i kada im zaustavite trčanje onda je Dzeksonvil u problemu. To se najbolje videlo u meču protiv Bafala kada je Fornet potpuno zaustavljen, ali je Bortles preuzeo odgovornost u svoje ruke i istrčao neke bitne jarde.
Ne verujemo da Dzeksnovil za ovako kratko vreme može nešto novo da izmisli kada je napad u pitanju, pa očekujemo mučenje u napadu i igru na trčanje.

Ne treba zapostaviti ni vremenske uslove koji neće biti idealni. Očekuje se da temperatura bude ispod nule što svakako otežava igru.

Picburg je favorit, što zbog iskustva u plej ofu, što zbog Rotelsbergera koji je odigrao mnogo ovakvih utakmica, ali i mali broj poena je dobra opcija.

Minesota Vikinzi – Nju Orleans Sejntsi

Ovo će svakako biti najzanimljiviji meč, jer Dru Bris vodi svoju napadačku armiju na čeličnu odbranu Vikinga.

Minesotina odbrana je najbolja u ligi koja prosečno dozvoljava svega 15 poena po meču. To je odbrana koje može da se prilagodi svakom protivniku bez obzira da li oni igrali kroz vazduh, ili išli na trčanje i zato su tu gde jesu, u samom vrhu lige.

Uslovi u Mineapolisu će biti brutalni kao i uvek , a koliko smo mi mogli da vidimo temperatura će biti 10 stepeni ispod 0 . U takvim uslovima retko kad se vidi lepršav fudbal.
Ako pogledate Minesotine rezultate u plej ofu kada su oni domaćini, možete videti da su to uglavnom mečevi na nešto manji broj poena pa bi tako trebalo biti i večeras.

Zanimljivo će biti videti Kejsia Kinuma QB Minesote koji menja Metjua Steforda. U dosadašnjem delu sezone izostanak Steforda se nije osetio. Ipak, jedno je regularna sezona, a sasvim drugo plej of pa ćemo videti od kakvog je materijala Kinum.
Odbrana Nju Orleansa je možda u senci sjajnog napada koji predvodi Bris, ali Kinumu i družini sigurno neće biti lako.

O važnosti meča mislimo da je glupo govoriti. Kada dođe plej of uglavnom odbrane dolaze do izražaja, jer poslovica NFL-a glasi: „Napad donosi pobede, a odbrana titule“.

U skladu sa poslovicom preporuka je odigrati under poene.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje