četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Nije samo VTB u problemu, već i ukrajinska košarka!

Izlišno je govoriti o tome kako sport pati tokom ratnog stanja u Ukrajini, jer je to prosto neminovno u uslovima gde se privreda raspada, ljudi staradaju.

Ukrajinski košarkaški klub pokušao je prebacivanjem kluba iz matične zemlju, u Češku da ostavi nade za osvajanjem Lige Šampiona, ali su na kraju poklekli pošto je klub ugašen, a novčana sredstava poslata za odbranu zemlje.

– Dragi prijatelji, navijači i simpatizeri Prometeja. U Ukrajini je danas rat. Doneli smo tešku, ali čvrstu odluku da raspustimo sve Prometejeve ekipe i prekinemo sa učestovanjem u Ligi šampiona. Od danas su naš novac, naša sredstva i naše snage usmerene prema odbrani Ukrajine. Podržaćemo našu vojsku i teritorijalnu odbranu, sigurno ćemo pobediti – rekao je predsednik kluba.

Hrvatski košarkaš Miro Bilan se preko Tvitera oprostio od kluba.

– Pre sat vremena svi moji saigrači i ja postali smo slobodni igrači jednim potezom, iako smo bili vrlo blizu četvrtfinala Lige šampiona, ipak nećemo nastaviti svoju sjajnu sezonu. Učinak u svim takmičenjima nam je bio 37-5. Posebna grupa momaka! A sada… nazad na tržište! – rekao je hrvatski centar.

Košarkaški klub Prometej je u ukrajinskoj ligi imao učinak od 25 pobeda i jednog poraza, dok je u Top 16 fazi FIBA Evrokupa bio na skoru 2-1, uz jedini poraz na neutralnom terenu u Češkoj od Kluža.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje