petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

NOVAK ĐOKOVIĆ – MILOŠ RAONIĆ – NAJAVA MEČA

Polako se približavamo kraju prvog grend slema u sezoni. Danas su na redu četvrtfinalni parovi donjeg dela žreba, a nama je za oko zapao meč između Novaka Đokovića i Miloša Raonića.
Novak je po svim parametrima apsolutni favorit i mi se uzdamo u njegovu fantastičnu formu i dobre igre protiv današnjeg rivala.

Đoković je slobodno se može reći sa pola gasa došao do ovog četvrtfinala. Imao je malo sreće sa žrebom, jer su ispadali igrači poput Aguta i Cicipasa koji su mogli da mu naprave određene probleme. No, to nije njegova stvar, a najbitnija je njegova igra koja je bila fenomenalna. U svakom segmentu igre Đoković se popravljao iz meča u meč, a pošto sada dolazi ono pravo za očekivati je da Novak podigne igru na još viši nivo.

Ako Novakov plasman u četvrtfinale nije iznenađenje Raonićev svakako jeste. Do pre koju godinu plasman u četvrtfinale grend slema bi bila sasvim normalna stvar za Raonića, ali učestale povrede u prethodnih par sezona su umnogome uticale da Raonić stagnira. Ipak, ovaj grend slem je pokazao da Raonić i dalje može da igra dobar tenis kada je zdrav. Na putu ka četvrtfinalu je pobeđivao Guistina, Garina, Cicipasa i Čilića. Raonić nije izgubio nijedan set, a posebno su bile impresivne partije protiv Cicipasa i Raonića u kojima je apsolutno dominirao. No, sada ga čeka možda i najteži protivnik, a u narednih par rečenica će te saznati zašto je Novak tako blizu pobede.

Svi protivnici koje je Raonić do sada pobeđivao su imali istu manu, a to je ritern. Prosto, svaka serva koja je išla preko 200 km/h je po pravilu bila poen za Raonića, ali to sad neće biti slučaj. Novak je ubedljivo najbolji riterner na ATP turu i Raonić neće moći da se oslanja na te lagane poene. Prosto, Đoković ima tako dobru anticipaciju da dobri čita protivničke servise i tu snagu iz servisa koristi za napad. Veliku većinu servisa će Novak vratiti, te će Raonić morati mnogo više da radi za svaki poen. U svakoj dužoj razmeni Đoković će biti veliki favorit, jer Raonić sa svojim izvlačenjem na forhend na duže staze ne može da parira Đokoviću.

Kada je Raonićev ritern u pitanju on je oduvek bio skroman, a Đoković iz meča u meč servira sve bolje. Uz neke korektne procente prvog servisa Đoković bi trebao relativno lagano da osvaja svoje gemove.

Ne vodi Novak slučajno 9-0 u međusobnim duelima. Ključ je taj ritern, jer od njega sve kreće. Čak i ako setovi budu išli u taj brejku Novak je pokazao da zna kako da igra u tim situacijama mali milion puta. Novak je apsolutni vladar u Melburnu i sve osim njegove ubedljive pobede bi bilo iznenađenje.

Predlog za klađenje: Pobeda Đokovića 3-0 1,95

Napominjemo da je ovo samo predlog koji nije siguran, a igrate na sopstvenu odgovornost.


Fotografija preuzeta kao printscreen sa youtube-a

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje