sreda, 01. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Novi trener Efesa doveo već 4 pojačanja u klub!

Ekipa Efes Pilsena, prvaka Turske, promenila je ternera ovog leta, tim je preuzeo dosadašnji trener Turk Telekoma – Erdem Can, koji je sasvim očekivano počeo da sklapa tim po svojoj meri, najpre je produžen ugovor sa Brayantom, a sada je počelo da se radi i na dovođenju pojačanja. Dvojica njegovih igrača od prošle sezone, pojačali su Efes, radi se o centru Tyrique Jonsu, verovatno najboljem centru Evrokupa prošle godine, a tu je i čovek za specijalne zadatke Erkan Yilmaz koji igra na mestu beka. Uz njih je iz Dausafake stigao još jedan domaći igrač Dogus Ozdemiroglu koji igra na mestu beka.

Tyrique Jones je visok 206cm, a ove sezone je na 34 meča u domaćoj ligi beležio 14 poena po meču, 8,7 skokova (drugi u ligi), 1,9 asistencija, 1,1 ukrednu loptu uz 1,1 blokadu po meču. U Evrokupu je beležio 12,7 poena po meču, 8 skokova, 1 asistenciju i 1,3 ukradenu loptu po meču.

Erkan Yilmaz je bio čovek za specijalne zadatke trenera Can-a, uglavnom je čuvao najbolje igrače rivala i verovatno će tu ulogu imati i ove sezone. Solidan i napadački učinak od 7,4 poena po meču, 5,3 skoka i 2,7 asistencije po meču, u Evrokupu 6,7 poena po meču, 4,4 skokova po meču, 2,6 asistencije po meču i 1,6 ukradene lopte.

Dogus Ozdemiroglu je visok 191 cm, a poslednjih 6 sezona igrao je za Darusafaku, u domaćoj ligi prosečno je beležio 14,5 poena po meču, 4,8 skokova po meču, 6,3 asistencije po meču, 2,3 ukradene lopte po meču.

Novo pojačanje za Efes

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje