petak, 03. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Novo samouništenje Ferarija, Ferštapen pokorio Baku

Vozač Red Bula Maks Ferštapen pobednik je trke za Veliku nagradu Azerbejdžana. Ferštapen je imao jednu relativno mirnu trku, a sve zahvaljujući novom pehu Ferarija koji očigledno ima velikih problema sa agregatom. Drugo mesto pripalo je Serhiju Peresu, dok je treći bio Džordž Rasel iz Mercedesa.

Trku je obeležila nova katastrofa Ferarija, ne samo njegovih vozača, već i korisnika agrekata. Sve je počelo u devetom krugu kada su Karlosu Sainsu otkazale kočnice. Nakon toga Lekler je imao veoma lepu priliku da se nađe na pobedničkom podijumu no u 21. krugu Leklerov bolid otkazuje i trka ja za njega bila gotova.

Sličan problem imali su vozači Hasa koji koriste motore Ferarija. Gvaju Žoo je morao da odustane pre završetka trke, a imao je sasvim solidnu šansu da se domogne poena koji bi bili zlata vredna za Has. Isli slučaj desio se i Kevinu Magnusenu.

Četvrto mesto pripalo Luisu Hamiltonu koji je vodio veliku bitku sa Pjerom Gaslijem, ali je na kraju uspeo da ga pretekne. Posle Gaslija do desete pozicije redom su se ređali Sebastijan Fetel, Fernando Alonso, Danijel Rikardo, Lando Noris i Esteban Okon.

U generalnom plasmanu vodi Maks Ferštapen sa 150 bodova, a drugo mesto preuzeo je Serhio Peres koji ima 129 poena.

Šampionat Formule 1 nastavlja se trkom za Veliku nagradu Kanade koja je na programu sledećeg vikenda.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje