ponedeljak, 29. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Obradović: ,,Imamo skor 26-5 od decembra, ali nije dovoljno!

Košarkaši Partizana slavili su još jednu važnu pobedu ove sezone, kada su posle napornog susreta protiv Olimpijakosa u okivur Evrolige u petak, sada savladali Cedevita Olimpiju 76:73 i tako zadržali prvo mesto, koji im u plejofu garantuje domaći teren.

O utakmici je trener Partizana – Želimir Obradović, rekao: „Od 16. decembra odigrali smo 31 utakmicu i imamo skor 26-5. Možete da pogledate, veoma je interesantna statistika i mogu samo da se zahvalim igračima, ali nije dovoljno. Moramo da nastavimo dalje, već sada sve znamo, a najbolje je što sve zavisi od nas. Ipak, kad igraš protiv Barselone, Reala i Monaka koji su ispred nas, znaš da te čeka paklen posao da bi izborio još neku pobedu i plasirao se u Top 8.Znali smo da će biti teško, trebalo je da igramo sa različitom energijom, nažalost nismo počeli dobro, ali na sreću Olimpija se nije odlepila ni u jednom trenutku na veliku razliku. Kako god, uspeli smo da dobijemo, čestitam igračima, hvala publici što su došli, naravno – za nas izuzetno važna pobeda u ABA ligi. Ne sviđa mi se da igrači koji su uslovno imali svežinu večeras nisu bili na nivou na kojem će da pomognu više timu, ali to je priča i analiza koju ćemo raditi sutra. Svi moraju da budu spremni da u dva ili tri minuta daju svoj maksimum. I to je to.“

Osvrnuo se i na učinak nekih igrača od kojih je imao veća očekivanja: ,,Bez ikakve dileme, potrebni su svi igrači, zato pričam sve o tome. Ko će imati svežinu? Monsieur („gospodin“, na francuskom) Lesor. On će verovatno imati. Ali da mi je neko rekao da će Alen Smailagić, naš jedini igrač na poziciji ‘pet’ večeras, igrati samo 13 minuta, rekao bih da je to nemoguće. Probao sam da stavim i Janisa i Zeka, ali to je tako. Očekujem od svih njih da glavom budu tu i ono što je pokojni profa mene odavno naučio – da umor dolazi samo iz glave. Samo odatle, niotkud drugo. Telo tu ne postoji“.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje