subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Odlazak Rusa sa Stamford Brdige-a koštao Chelsea dosta

Fudbalski klub Chelsea je izdao saopštenje u kome se navodi da je u sezoni 2021/22. imao ukupan gubitak od 121 miliona funti!

Sve je došlo kao rezultat sankcija koje su uvedene tadašnjem vlasniku kluba, ruskom biznismenu Romanu Abramoviču.

Ruski milijarder je stavio klub na prodaju početkom marta prošle godine, nakon početka ruske intervencije u Ukrajini, ali je britanska vlada ubrzo uvela sankcije Abramoviču što je zakomplikovalo prodaju.

Vlada je potom izdala „specijalnu dozvolu“, kojom je osigurala da Chlesea može da nastavi da igra utakmice i da osoblje može da bude plaćeno. Ali, klub nije mogao da prodaje nove ulaznice navijačima ili da prodaje brendiranu robu. Ograničenja su ostala na snazi do 30. maja prošle godine kada je konzorcijum koji predvodi američki biznismen Tod Boli završio preuzimanje kluba.

Plavci su danas objavili svoje godišnje račune i naveli da će se uticaj sankcija osetiti i u „narednim godinama“.

Tokom ovog perioda, klub je bio ograničen u brojnim oblastima – uključujući prodaju ulaznica na dan utakmice i sezonskih ulaznica, prodaju robe, prihvatanja rezervacija događaja, kao i potpisivanja ugovora sa igračima i sponzorima, što je rezultovalo vanrednim troškovima i gubitkom prihoda – istakla ke londonska ekipa.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje