utorak, 30. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Odličan žreb za Đokovića na Vimbldonu

Objavljen je žreb za predstojeći Vimbldon.

Prvi teniser sveta i aktuelni šampion Novak Đoković u prvom kolu igraće protiv domaćeg tenisera Džeka Drejpera. Drugo kolo donosi potencijalnu minu u vidu Južnoafrikanca Kevina Andersona. Anderson u poslednje vreme muču muku sa povredama, te je ispao iz prvih sto na ATP listi, pa je to razlog zašto se nalazi tako nisko u žrebu.

U trećoj rundi Đoković može da ide na Španca Davidovič Fokinu, a kasnije dolazi i Francuz Gael Monfis. Projektovano četvrtfinale je meč sa mladim Rusom Andrejem Rubljovim, dok polufinale donosi Grka Stefanosa Cicipasa.

Drugi deo žreba drži Danil Medevedev koji je postavljen za drugog nosioca. U toj polovini žreba nalaze se još Aleksander Zverev, Rodžer Federer i Mateo Beretini.

Od srpskih tenisera u glavnom žrebu nalaze se Filip Krajinović, Dušan Lajović, Laslo Đere i Miomir Kecmanović. Krajinović u prvom kolu igra protiv Australijanca Aleksa Bolta, Dušan Lajović protiv Francuza Žila Simona. Đere koji se inače nalazi u Đokovićevom delu žreba igra protiv Urugvajca Pabla Kuevasa, dok Miomir Kecmanović igra protiv Argentinca Fakunda Banjisa.

Vimbldon je na programu od 28. juna do 11. jula.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje