četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Oglasio se RG povodom Novakove poruke

Juče je Novak Đoković započeo svoj pohod ka novom peharu na Roland Garosu.

Nakon rutinske pobede u prvom kolu protiv Aleksandra Kovačevića 3-0 Novak je na ekranu na kojem igrači ispisuju poruke, napisao jednu snažnu poruku podrške svom narodu na Kosovu.

Napisao je : “ Kosovo je srce Srbije, stop nasilju “ 

Ova poruka je obišla čitav svet i bila predmet brojnih rasprava.

Brojni strani novinari su se utrkivali sa objavama da će Novak biti kažnjen i ujedno i tražili kaznu za njega.

Povodom ove objave prvo se oglasio i sam Novak koji je rekao sledeće:

“Mislim da jesam (rekao sve natpisom). Nisam političar, niti imam nameru da ulazim u debate. Boli me kao Srbina šta se događa na Kosovu, naši ljudi su proterani iz opština. Ovo je najmanje što sam mogao da uradim. Kao javna ličnost, nezavisno od oblasti, osećam obavezu da iskažem podršku našem narodu i celoj Srbiji. Mislim da mnogi ne znaju šta budućnost donosi za Kosovo, ali bitno je pokazati slogu u ovakvim situacijma”

“Čujem da je bilo dosta primedbi na društvenim mrežama. Ne znam da li će me neko kazniti ili nešto slično, Ali opet bih to ponovio. Protiv ratova sam i konflikta bilo koje vrste. Naravno da imam saosećanja za sve ljude, ali situacija sa Kosovom je presedan u internacionalnom pravu i po povelji UN, znamo svi za rezoluciju 12/44. Žao mi je što smo u situaciji koja se događa. Osećam odgovornost kao javna ličnost da pružim podršku, a posebno je osećam kao sin čoveka koji je rođen na Kosovu, Kosovo je naše ognjište, uporište, središte najvažnijih događaja, najveća bitka se tamo desila, najviše manastira. Mnogo je razloga što sam ovo napisao.”

Danas se oglasio i sam Roland Garos sa jednom kratkom rečenicom i sve rešio:

“Nigde u zvaničnim pravilima Gren slema ne piše šta igrač sme, a šta ne sme da kaže. FFT neće preduzimati nikakve mere”, stoji u saopštenju.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje