nedelja, 12. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

OI, presek: Kina ima ozbiljnu prednost u odnosu na SAD

Još samo 5 dana je ostalo do zatvaranja Olimpijskih igara u Tokiju. Igre nisu bile samo specifične zbog novih uslova i pravila već i zbog velikog broja iznenađenja, koja su dovela do toga da mnogi favoriti ostanu bez medalja.

Trenutni presek govori da je Kina na dobrom putu da bude najuspešnija nacija na OI u Tokiju. Ima medalju manje od SAD, ali i 8 zlatnih medalja više, što je presudan kriterijum u konačnom zbiru. Međutim, SAD ide u prilog, da će narednih dana u nekoliko atletskih disciplina, ali i u nekoliko kolektivnih sportova, biti prvi favorit za zlato, tako da zanimljiva borba dveju zemalja za najuspešniju u Tokiju, tek predstoji.

Kina ima najviše zlatnih medalja – 30, a prate je SAD sa 22 i domaćin Japan sa 18. Najviše medalja ima SAD – 66, a prate je Kina sa 65 i Olimpijski tim iz Rusije sa 50 medalja.

Na Balkanu najuspešnija je trenutno, Hrvatska koja je na 19. mestu sa 7 medalja od kojih su 3 zlatne, a prati je Slovenija na 22. mestu sa 4 medalje od koji su 2 zlatne. Srbija je na  37. mestu sa 5 osvojene medalje od kojih je 1 zlatna. Na deobi 37. mesta sa Srbijom su Indonezija i Austrija.


Naslovna fotografija: Unsplash

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje