subota, 27. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Otkazan Vimbldon!

Ono što se nagoveštavalo na kraju se i obistinilo. Ovogodišnje izdanje Vimbldona je otkazano zbog pandemije koronavirusa, obajavili su organizatori turnira.

Nakon odlaganja Olimpijskih igara i Evropskog prvenstva u fudbalu i Vimbdon je bio primoran da odloži turnir. Ovogodišnje izdanje Vimbldona je trebalo da bude 134. u istoriji, ali ono će biti održano tek sledeće godine. Poslednji put Vimbldon je bio otkazan za vreme II svetskog rata.

Teniska sezona je trenutno „zamrznuta“, a prethodno je najavljeno da bi teniseri i teniserke na teren mogli da se vrate početkom juna. Ipak, ovo odlaganje Vimbldona baca veliku sumnju na datu izjavu, te su zaista male šanse da se taj scenario i obistini.

„Prvenstveno smo mislili na zdravlje i bezbednost svih onih koji zajedno omogućavaju da se Vimbldon održi – javnost u Ujedinjenom Kraljevstvu i posetilaca iz celog svega, naših igrača, gostiju, članova, osoblja, volontera, partnera, radnika i lokalnih stanovnika, kao i našu širu odgovornost u naporima društva da se izbori sa globalnim izazovom i naš način života“, stoji u saopštenju organizatora Vimbldona.


Fotografija je preuzeta sa: https://wimbledonsport.com/history-of-wimbledon-tennis-championship/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje