nedelja, 05. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Otkazivanje Velike nagrade Japana?

Velika nagrada Japana u Formuli 1 uskoro će biti otkazana zbog pandemije COVID-19. Trka za Veliku nagradu Japana u MotoGP -u, koju organizuje isti promoter kao i ona u Formuli 1, već je otkazana zbog koronavirusa.

Uspešno održavanje Olimpijskih igara u Tokiju krajem jula i početkom avgusta takođe je dalo nadu u trku Formule 1.

Ako se Velika nagrada Japana zaista otkaže, to će najverovatnije dovesti do otkazivanja Velike nagrade Turske. Turska se trenutno nalazi na „crvenoj listi“ britanske vlade, koja obavezuje sve koji su bili u Turskoj da prođu obavezni 10-dnevni karantin po povratku na Ostrvo. Plan Formule 1 bio je da se trka u Istanbul Parku održi 3. oktobra, nakon čega će karavan biti preseljen u Japan, gde bi timovi iz Velike Britanije proveli većinu od tih obaveznih deset dana.

Otkazivanje trka u Turskoj i Japanu, kao i neizvesnost onih u Sjedinjenim Državama, Meksiku i Brazilu, moglo bi primorati organizatore Formule 1 da završe sezonu 2021. sa nekoliko startova na Bliskom istoku. Pored Saudijske Arabije i Abu Dabija, koji bi trebalo da učestvuju 5., odnosno 12. decembra, Bahrein i Katar takođe mogu biti domaćini ovih startova.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje