ponedeljak, 06. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Parni valjak bolji od Mornara

Partizan NIS se revanširao Mornaru za poraz iz prvog dela sezone, pošto je u novobeogradskoj Hali sportova „Ranko Žeravica“ slavio protiv tima iz Bara sa 83:75. Crno-beli su u većem delu susreta imali rezultatsku prednost, pa su na kraju zasluženo došli do pobede u jednom od derbija 22. kola regionalnog šampionata. Prva četvrtina je bila ujednačena, timovi su se nekoliko puta smenjivali u vođstvu, da bi  Parni valjak posle deset minuta igre ipak bio u prednosti (18:16). U drugoj deonici gosti iz Bara su stigli ponovo do preokreta, ali je Partizan NIS dobrom igrom u finišu prvog poluvremena vratio i uvećao prednost na +6.

U nastavku susreta crno-beli su sve vreme kontrolisali rezultat i nisu ispuštali prednost, koja je početkom poslednje deonice postala dvocifrena. Pokušali su gosti da se vrate u igru u poslednjih nekoliko minuta meča, ali je Parni valjak odbio nalet Mornara i stigao do prve pobede pod vođstvom trenera Aleksandra Matovića. Na kraju, gosti su uspeli da priđu na jednocifreni zaostatak, ali prednost Partizana i trijumf sa konašnih 83:75  nisu dolazili u pitanje.

Na konferenciji za medije održanoj posle utakmice, trener crno-belih Aleksandar Matović je izjavio:

„Kao što sam i u najavi meča rekao, očekivali smo fajtersku utakmicu, meč u kojem će biti puno kontakta i u kojem će značiti svaki skok. Odigrali smo onako kako smo se dogovorili, sa puno žara i borbenosti. Ispoštovali smo neke stvari koje smo spremali za ovu utakmicu, nadam se da su igrači zaslužili ovu pobedu. Svaka pobeda u naredna četiri meča nam je zlata vredna. Mi imamo pritisak ostvarivanja rezultata, zbog toga što se još uvek nalazimo u zoni koja ne obezbeđuje igranje ABA lige i naredne sezone, a pored toga predstavljamo trofejni klub, tako da je kod nas pritisak sve veći i veći“, rekao je Matović.

Pejdž 14, Dangubić 9, Stefanović, Jaramaz 11, Veličković 3, Perkins 12, Jovanović, Janković 4, Radovanović, Tomas 18, Trifunović 2, Mozli 10

Mornar

Nidam, Gejbriel 8, Jeremić 9, Gordić 9, Šehović 1, Smit 15, Vajthed 3, Lazić 8, Hemilton 11, Vranješ 5, Bjelica, Luković 6


Izvor: KK Partizan

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje