četvrtak, 18. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Partizan bliži evropskom proleću, ali je Zvezda zaradila duplo više!

Peto kolo UEFA takmičenja završeno je prošle nedelje, a ljubitelji fudbala u Srbiji su ove sezone mogli da gledaju Zvezdu u Ligi Evrope, a Partizan u Ligi konferencija. I na Zvezdu i na Partizan moguće je kladiti se u domaćim ili pouzdanim stranim kladionicama koje svake nedelje ažuriraju kvote za osvajanje ovih takmičenja.

Iako poslednja na tabeli H grupe Lige Evrope, Zvezda može da se raduje prolećnim utakmicama ako uspe u svojoj nameri da odnese pobedu u Monaku ovog četvrtka. 

Do drugog mesta na tabeli H grupe i baraža Lige Evrope, Zvezda može doći jedino ukoliko 3. Novembra pobedi Monako. Ipak, pored toga je potrebno i da rezultat na utakmici između prvoplasiranog Ferencvaroša, i trenutno trećeplasiranog Trabzona bude sa manjom razlikom nego na predstojećoj utakmici između Zvezde i Monaka, jer su Turci do sada uspeli da postignu dva gola više od crveno-belih. Jasno je da Zvezdin put do evropskog proleća neće biti lak, ali ipak nije ni nemoguć. Ako se i dogodi da se crveno-beli ne plasiraju u baraž Lige Evrope, baraž Lige Konferencije je nešto što mogu da očekuju.

Što se tiče uspeha Partizana u Ligi Konferencija, jasno je da je bliži evropskom proleću nego Zvezda u svojoj konkurenciji. Ukoliko crno-beli pobede Slovačko na domaćem terenu u četvrtak, vrlo lako mogu doći do prvog mesta na tabeli D grupe, i direktnog plasmana u osmine finala Lige konferencija. Preduslov za to je da trenutno prvoplasirana Nica ne odnese pobedu nad Kelnom u njihovom narednom susretu na Rhein Energie stadionu u Nemačkoj.

Iako je Partizan naizgled uspešniji, Zvezda je ove sezone zaradila duplo više. Od početka sezone, do ovog trenutka, Zvezda je zaradila preko 12 miliona evra. Ta cifra se dobije kada se saberu dve pobede u grupnoj fazi Lige Evrope, po 630.000 evra, zatim učešće u samom gtakmičenju koje donosi nešto više od 3.500.000 evra, ali i plasman u plej-ofu Lige Šampiona 5.000.000 evra i skoro 3.000.000 evra za svoj desetogodišnji učinak u Evropi. 

Crno-beli su do sada zaradili oko 5.500.000 evra. Po pola miliona za pobedi u okviru D grupe Lige Konferencija, po 100.000 za prolaze u kvalifikacijama ovog takmičenja, i po 166.000 za dve utakmice koje su završili sa nerešenim rezultatom. Pored toga, za učešće u Ligi Konferencija (grupnoj fazi) Partizan dobija 3.000.000 evra, a njihov desetogodišnji učinak u evropskim takmičenjima, donosi im nešto preko 1.000.000. evra.

 

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje