četvrtak, 02. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Pegula u finalu Montreala

Američka teniserka Džesika Pegula prva je finalistkinja turnira u Montrelu. Pegula je u okviru polufinala savladala prvu teniserku sveta Igu Švjontek. Rezultat je bio 2:1, po setovima 6:2 6:7 (4:7) 6:4.

wta on Twitter: „PEGULA PREVAILS 🙌 @JPegula takes down Swiatek in three sets 6-2, 6-7, 6-4 advancing to the finals for the first time in Montreal. #NBO23 https://t.co/no3bGLU6nv“ / X

Za ovaj meč se mora iskoristiti ona floskula da je pobedila manje lošija teniserka. Meč je bio veoma niskog kvaliteta za polufinale jednog mastersa, no u takvim okolnostima bolje se snašla Pegula. Da je bila pribranija mogla je ovaj meč rešiti u dva seta, jer je imala 1:0 u setovima i dva puta brejk prednosti u drugom setu. Ipak, Švjontek se nije predavala i uspela je da se vrati svaki put i kasnije kroz taj brejk dođe do izjednačenja.

Momentum se naravno okrenuo na stranu Poljakinje, koja je slično kao njena protivnica u drugom setu ispustila veliku prednost u trećem setu. Isto je imala dva puta prednost brejka i nije iskoristila.

Na kraju Pegula zasluženo ide u finale gde će igrati protiv bolje iz duela Ribakina/Samsonova.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje