subota, 27. jul 2024.

t1x2.net

spot_img

Pitsburg Stilers – Baltimor Rejvens – Najava meča

Jedan od najvećih derbija u NFL-u je za sobom podigao mnogo prašine u poslednjih par dana, i to na negativan način. Ovo je trebao da bude jedan veliki meč koji i te kako može da ima uticaj na nastavak sezone, ali zbog Covida 19 u to neće biti.

Ovaj meč je prevobitno trebao da se igra na Dan Zahvalnosti, ali Rejvensi su dali čak dvocifren broj pozitivnih testova i meč je pomeren tri puta. No, danas se definitivno igra, a mi ćemo očajno stanje u redovima Rejvensa pokušati da iskoristimo.

Favorit pre kladionicama jesu Stilersi sa kvotom 1,20, a margina na poene iznosi 42,5 poena.

Svaka analiza za ovaj meč gubi smisao, jer Rejvensi na Hajnc Fild ne dolaze u punom sastavu. Glavni trener Džon Harbou neće moći da računa na sledeče igrače:

Kvoterbek: Lamar Džekson
Trkači: Mark Ingram i Džej Kej Dobins
Tajt Endovi: Mark Endruz i Nik Bojč
Hvatači: Vili Snid, Kris Mur i Dentoni Tomas
Ofanzivna linija: Roni Stenli, Andre Smit
Centri: Met Skura, Patrik Mekari

Odbrana: Brendon Vilijams, Kalais Kembl, Metju Džudon

Ima tu još igrača koji nemaju veliki uticaj na ovoj tim, ali kada imate ovoliko izostanaka onda i oni mnogo znače.

Kada vam ne igra startni kvoterbek to je samo po sebi veliki problem. Lamar Džekson je prva zvezda ovog tima i bez njega to neće biti isto. Njegova rezerva Robert Grifin gaji sličan stil kao i on, ali on nije igrao dugo i pitanje je kako će se snaći.

Što se trkača tiče tu je tek veliki problem. Ko iole prati NFL i Baltimor dobro zna da je Baltimor trkačka ekipa. Lamar Džekson, Mark Ingram i Džej Kej Dobins su zajedno imali 232 akcije za 1187 istrčanih jardi, a Baltimor je ukupno imao 327 akcija za 1605 istrčanih jardi. Dakle, pomenuta trojica su istrčali više od pola jardi koje ima Baltimor, i to je jasan pokazatelj koliko će oni večeras faliti.

Veliki problem je što neće igrati Mark Endruz i Nik Bojl. Osim što su dobri hvatači oni isto toliko imaju uticaj na tu igru trčanja, jer su sjajni blokeri. Met Skura i Patrik Mekari su dva najbolja centra koje Baltimor igra. Oni su vođe u ofanzivnoj liniji i sa trećim centom će biti jako teško.

Što se odbrane tiče, svi pomenuti igrači su Pro Boul igrači, legitimni starteri u bilo kom timu u ligi i bez njih ta odbrana će biti na velikim mukama.

Sve osim pobede Stilersa bi bilo veliko iznenađenje. I da je Baltimor u full sastavu, Stilersi bi bili favoriti, jer su jedini tim koji posle deset odigranih utakmica nema poraz. To je prava pobednička franšiza koja je oduvek znala kako se igraju derbi mečevi.

Mišljenja smo i da je Rejvensima svejedno kada je ovaj meč u pitanju. Eventualni poraz bi svakako boleo, ali Rejvensi imaju svoju računicu. Prema američkim analitičarima, Rejvensi imaju do kraja možda i najlakši raspored do kraja regularnog dela šampionata. Ako se izuzme meč protiv Klivlenda koji će odlučiti da li Baltimor ide u plej of, svi ostali mečevi su protiv timova koji su daleko od 50% uspešnosti. Baltimor bi sve to mogao da dobije bez problema i tu oni vide svoju računicu. Oni su ovaj meč odavno izgubili i mi smo sigurni da Džon Harbou bez obzira na ponos i sve ostalo zna da nema šta da traži bez gotovo cele ekipe.

Kada su igrači u pitanju ovde svakako izdvajamo Gasa Edvardsa koji će imati najveći broj nošenja danas, jer je legitimno prvi trkač tima barem sada kada nema svih ostalih.

Predlog za klađenje: Pobeda Stilersa 9 i više poena razlike 1,75
Predlog igrača: Gas Edvards više od 40,5 istrčanih jardi 1,85

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje