nedelja, 28. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Pobeda karijere za Dušana Lajovića

Srpski teniser Dušan Lajović napravio je jedno od većih iznenađenja ove godine na mastersu u Sinsinatiju. Lajović se plasirao u treću rundu nakon što je savladao Italijana Janika Sinera. Rezultat je bio 2:0, po setovima 6:4 7:6 (7:4).

Bez ikakve sumnje jedna od najvećih pobeda u karijeri za Lajovića. Veliki je uspeh savladati šestog tenisera sveta, posebno ako se uzme u obzir da je Siner u Sinsinati došao sa titulom iz Kanade.

Od starta meča asae videlo da Sinera danas čeka težak posao, jer je Lajović ušao veoma dobro u meč. Sjajno je servirao i mnogo više igre viđeno je u gemovima Sinera. Italijan je konstantno bio pod pritiskom, a u prvom setu poklekao je u sedmom gemu kada je ispustio servis. Lajović je bez problema sačuvao stečenu prednost i poveo sa 1:0.

Drugi set doneo je manje više sličan scenario. Dosta borbe na SInerovim gemovima, ali brejka nije bilo. Veoma bitan gem bio je deveti koji je trajao preko 10 minuta. Lajović je imao dve brejk lopte, no SIner je to spasao i odveo set u taj brejk.

Po nekom nepisanom pravilu, Lajović je tesne završnice uglavnom gubio, ali danas je odigrao bez greške. Pritiskao je Sinerom servis svom silom i to mu se isplatilo, jer je napravio tri mini brejka i zasluženo otišao u treću rundu gde će igrati protiv Amerikanca Tejlora Frica.

Ostali rezultati:

Medvedev – Museti 6:3 6:2
Zverev – Nišioka 7:5 6:4
Sonego – Fric 6:4 7:6 (7:1)
De Minor – Volf 6:0 3:6 6:1
Manarino – Ože Alijasim 6:4 6:4
Alkaras – Tomson 7:5 4:6 6:3

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje