petak, 03. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Pol nije izdržao, Serundolo uzeo titulu u Istbornu

Argentinski teniser Francisko Serundolo osvojio je titulu na turniru u Istbornu. Serundolo je u velikom finalu savladao Amerikanca Tomija Pola. Posle borbe koja je trajala sat vremena i 51 minut, Serundolo je slavio sa 2:1, po setovima 6:4 1:6 6:4.

ATP Tour on Twitter: „The moment @FranCerundolo claimed the 🏆 @the_LTA | #RothesayInternational https://t.co/gGZDxpfVcz“ / Twitter

Nervozno je počelo sa obe strane. Viđena je razmena brejkova, a onda je meč ušao u mirnu fazu. Kulminacija svega bio je deseti gem kada Serundolo u desetom gemu vrši pritisak na protivnika, pravi brejk i automatski osvaja set.

Iako se očekivalo da Serundolo sada napadne još jače, desilo se suprotno. Napao je Tomi Pol i to na kakav način. Oduzeo je prvi servis gem protivniku, a nakon toga još dva za ubedljivih 6:1.

Planski, ili ne Serundolo je bio baš u podređenoj situaciji. Sve na terenu zavisilo je od Pola i to mu je donosilo rezultat. Ipak, strpljivost Serundola se na kraju isplatila. Argentinac je čini se pustio protivnika da se izmaše i sačeka gem u kojem će promašiti sve. To se dogodilo u sedmom gemu kada je viđen jedini brejk, a napravio ga je Serundolo.

Serundolo tako neočekivano kao okoreli šljakaš osvaja titulu i na travi, a to mu je druga titula u karijeri.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje