nedelja, 05. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Poljaci odbili igrati protiv Rusije kvalifikacije za SP

Cezary Kulesza, predsednik Poljskog fudbalskog saveza, izjavio je kako poljska reprezentacija neće u martu igrati utakmicu dodatnih kvalifikacija za SP, u Moskvi protiv Rusije.

U četvrtak, a povodom ruske invazije na Ukrajinu, prvi su javno istupili čelni ljudi švedskog fudbalskog saveza koji su izjavili kako je odlazak u Moskvu i igranje utakmice protiv Rusije „u ovom trenutku nezamislivo“.

Švedska će, pak, igrati protiv Češke u Stockholmu, a pobednik tog dvoboja bi igrao protiv boljeg iz susreta Rusije i Poljske. U slučaju pobede Rusije onda bi opet Moskva bila domaćin ili Švedskoj ili Češkoj.

Poljska reprezentacija neće putovati u Moskvu i neće igrati protiv Rusije povodom svega što se dogodilo poslednjih dana, odnosno, zbog invazije koju je ta zemlja usmerila prema Ukrajini“, rekao je čelni čovjek Poljskog saveza.

Ta utakmica bi se trebala odigrati 24. marta u Moskvi, a pobednici ta dva susreta će se ogledati 5 dana kasnije.

To je jedina ispravna odluka u ovom trenutku. Razgovaraćemo s čelnicima švedskog i češkog saveza te ćemo izneti zajedničke planove FIFA“, dodao je Kulesza.

UEFA je oduzela Rusiji, odnosno Sankt Peterburgu, domaćinstvo finalne utakmice Lige Šampiona ove sezone, a sada se očekuju i potezi  FIFA.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje